Teleće pečenje s crvenim kupusom i jabukama

2015

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 500-700 g telećeg buta u komadu
  • 1 žlica senfa
  • 2-3 grančice timijana
  • svježe mljeveni crni papar
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crvenog kupusa, narezanog na tanke rezance
  • 2 jabuke, očišćene i narezane na četvrtine
  • 1/3 žličice mljevenog cejlonskog cimeta
  • 2 dl crnog vina
15 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Teleće pečenje s crvenim kupusom i jabukama

Teleće pečenje obogatite sezonskim namirnicama poput crvenog kupusa punog vitamina i jabukama koje će zajedno s cimetom cijelom jelu dati posebnu, jesensku aromu.

Iako crveni kupus češće jedemo u obliku salate, posebice zimi, vrlo je ukusan kad je pečen ili pirjan, kao i bijela inačica. Ovo jelo kombinira prave zimske sastojke pa će itekako prijati za bogati nedjeljni ručak te nadolazeće hladne i kišovite dane kada nam treba obrok koji će nas zgrijati.

Jabuke i cimet kao začin nemojte izostavljati u receptu jer jelu daju dodatnu aromu.

telece-pecenje-sa-crvenim-kupusom-detalj

Priprema:

Teleći but premažite mješavinom senfa, soli, listića timijana i papra. Zagrijte maslinovo ulje u posudi te but pecite nekoliko minuta sa svih strana dok se ne zapeče. Izvadite but i stavite u vatrostalnu posudu. Pećnicu stavite grijati na 170 stupnjeva.

U istu posudu ubacite jabuke, crveni kupus i malo cimeta te pržite nekoliko minuta. Dodajte crno vino te kratko prokuhajte. Izvadite povrće i posložite u vatrostalnu posudu s telećim butom. Sve pecite u pećnici oko sat vremena.

Teleće pečenje narežite na fete te servirajte uz pečeni crveni kupus s jabukama i prilog po želji.

Vezani članci