Teleći kotleti s jesenskim plodovima

2014
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 800 g telećih kotleta
  • 500 g bundeve (hokkaido)
  • 300 g batata
  • 200 g cikle
  • 200 g mrkve
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • stručak timijana
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 kg krumpira
  • 1 kockica maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • sol i papar
24 Studeni 2014, Komentari: 9

Prije nego nam stigne oštra zima, upotrijebite sve što vam jesen nudi na svojem "pladnju" i pripremite ove ukusne teleće kotlete.

jesenski-teleci-kotleti

Priprema:

Kotlete istrljajte češnjakom, pospite listićima timijana, posolite i popaprite. Premažite uljem, složite jedan na drugi i ostavite da se mariniraju oko sat vremena.

U posudu za pečenje premazanu uljem složite ciklu koju ste prethodno narezali na kockice i prelili uljem i balzamičnim octom, bundevu (također narezanu na kockice) i komade mrkve. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, dodajte narezani batat, posolite, prelijte uljem i sve zajedno pecite još 15-tak minuta.

U međuvremenu ogulite krumpir, narežite na komade i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te napravite pire.

Kotlete izvadite iz marinade i ispecite u tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite sa šarenim povrćem i pire krumpirom.

Ksenija Gortan

Vezani članci