Sastojci
- 800 g telećih kotleta
- 500 g bundeve (hokkaido)
- 300 g batata
- 200 g cikle
- 200 g mrkve
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice balzamičnog octa
- stručak timijana
- 2 režnja češnjaka
- 1 kg krumpira
- 1 kockica maslaca
- 100 ml mlijeka
- sol i papar
Prije nego nam stigne oštra zima, upotrijebite sve što vam jesen nudi na svojem "pladnju" i pripremite ove ukusne teleće kotlete.
Priprema:
Kotlete istrljajte češnjakom, pospite listićima timijana, posolite i popaprite. Premažite uljem, složite jedan na drugi i ostavite da se mariniraju oko sat vremena.
U posudu za pečenje premazanu uljem složite ciklu koju ste prethodno narezali na kockice i prelili uljem i balzamičnim octom, bundevu (također narezanu na kockice) i komade mrkve. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, dodajte narezani batat, posolite, prelijte uljem i sve zajedno pecite još 15-tak minuta.
U međuvremenu ogulite krumpir, narežite na komade i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te napravite pire.
Kotlete izvadite iz marinade i ispecite u tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite sa šarenim povrćem i pire krumpirom.
Ksenija Gortan