Tikvice u kopru punjene mljevenim mesom

2013

Sastojci

  • PIK mljeveno meso (400 g)
  • tikvice (4 veća kom, cca 600-800 g)
  • sol, papar (po potrebi)
  • mileram (1 dl)
  • svježi kopar (pola vezice)
  • crveni luk (1 glavica)
  • brašno (2 žličice)
  • maslac (200 g)
  • ulje (0,5 dl)
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Tikvice u kopru punjene mljevenim mesom

Isprobajte ovaj tradicionalni recept za pripremu tikvica punjenih mljevenim mesom. Kopar daje jelu poseban šmek.

Tikvice operemo i prerežemo na pola, a zatim odrežemo vrhove tako da dobijemo dva jednaka dijela. Izdubimo pomoću male žličice da postanu šuplje s jedne i s druge strane.

Meso stavimo u posudu, dodajemo malo vruće vode, peršina i umiješamo u jednoličnu smjesu, a po želji možete dodati i par kapi vrhnja za kuhanje. Smjesom napunimo tikvice pa krajeve umočimo u brašno.

Luk sitno narežemo i prepržimo na masnoći do zlatnožute boje. Dodajemo sjeckane ostatke koje smo izdubili iz tikvica i sve zajedno malo prepirjamo, podlijemo vodom i pustimo da prokuha. Dodajemo tikvice, još malo podlijemo vodom i pustimo da se lagano pirja oko pola sata uz povremeno protresanje posude.

Pred kraj dodajemo kopar i mileram i sve zajedno pustimo da kuha do gustoće umaka.

Poslužujemo tako da punjene tikvice poslažemo na podlogu od pirea dobivenog iskuhavanjem.

Vezani članci