Tjestenina i meso: 7 recepata za sve ukuse

2015
7 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Tjestenina i meso: 7 recepata za sve ukuse

Od petominutne zapečene tjestenine iz pećnice do domaćih raviola punjenih mortadelom - za vas smo odabrali sedam ukusnih i isprobanih recepata za pripremu tjestenine s mesom.

Lazanje, špageti, ravioli i makaroni pa bezbrojne kombinacije s mljevenim mesom, kobasicama, piletinom ili mortadelom. Odabrite nešto po svom ukusu i uživajte u tanjuru omiljene tjestenine!

Klik na fotografiju vas vodi na recept.
Zapečena tjestenina s pivom i Kranjskom kobasicom

tjestenina-kranjska-kobasica-naslovnaOva zapečena tjestenina je iznimno jednostavno jelo koje ne zahtijeva puno vremena za pripremu već doslovno pet minuta koliko vam treba da sve sastojke posložite u provan i ubacite u pećnicu. Sat vremena kasnije, uživat ćete u super okusima tjestenine kuhane u pivu, sočnim Kranjskim kobasicama i mekanom siru koji se razvlači od tanjura pa sve do vaših usta.

Školjke punjene pikantnim kobasicama i slanutkom

tjestenina-s-kobasicom-01

Izdašno mediteransko jelo inspirirano Istokom koje možete poslužiti u ‘školjkama’ kao finger food ili toplu salatu s nekom drugom vrstom tjestenine.

Sočne lazanje s piletinom Florentine i sirom

lazanje-piletina-florentine-naslovna

Slojevi ovih savršeno kremastih lazanja skrivaju kockice piletine, listove špinata i obilne količine nekoliko vrsta sira – sve zbog čega će vam ove lazanje vrlo lako postati omiljene.

Ako ste ljubitelj klasike, onda isprobajte lazanje s mljevenim mesom, a za one koje cijene dodatan trud i vole sami izrađivati tjesteninu, tu je recept za lazanje od heljde s nadjevom od kobasica.

Domaći ravioli punjeni mortadelom s crnim maslinama

mortadela-ravioli-naslovnaU danima kad imate nešto više vremena, odvažite se i napravite domaće raviole punjene mortadelom. Spoj zadovoljstva koje pruža svježa domaća tjestenina i mortadela u punjenju vrijede truda.

Tjestenina all’Amatriciana iz filma ‘Jedi, moli, voli’

tjestenina-all-amatricana

Tjestenina all’Amatriciana jedno je od onih jela koji oduševljavaju svojom jednostavnošću, ali i posebnošću. Ima nešto jako romantično u običnom, a savršenom tanjuru omiljene tjestenine sa umakom na na bazi sušenih svinjskih obraza (ili slanine), rajčice i ovčjeg sira pecorino.

Klasični ragu alla bolognese

ragu-alla-bolognese

Čini se da ne postoji pravi, autentični recept za ragu alla bolognese no ovaj koji se pojavljuje u jednom od poglavlja Accademia Italiana della Cucina iz 1982. godine je verzija najpribližnija originalu.

Ako ste ljubitelj ovog klasičnog umaka, bit će vam zanimljivo pročitati 10 stvari koje (vjerojatno) niste znali o umaku bolognese.

Špageti s mesnim okruglicama u umaku od rajčice

spageti-s-mesnim-okruglicama-naslovna

Mesne okruglice u umaku od rajčice su tradicionalna nedjeljna večera u većini talijanskih domova. Ako nemate ‘svoju’ verziju ovog jela, svakako isprobajte ovaj brz i jednostavan recept.

Vezani članci