Tjestenina sa slaninom, piletinom i špinatom

2016

Sastojci

  • 250 g pilećih prsa
  • 100 g slanine
  • ½ kg špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice kurkume u prahu
  • grančica svježeg timijana
  • ½ žličice dimljene paprike u prahu
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 1 dl pasirane rajčice pelati
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 100 g parmezana
  • 300 g tjestenine s dodatkom peperoncina ili neka druga po želji
28 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Tjestenina sa slaninom, piletinom i špinatom

Tjesteninu u savršeno kremastom umaku teško da možete poboljšati. Osim ako joj dodate slaninu i piletinu. I malo vina. I onda to sve na kraju još zapečete.

Vjerujem da ćete se složiti kako tjestenina u bogatom kremastom umaku može popraviti najtmurniji i najumorniji dan. Apsolutni sam hedonist i jako volim pripremati bogata jela, a dobro spremljena tjestenina je za mene vrhunski obrok kojem rijetko mogu odoljeti, osobito kad kuham za društvo.

Toplo preporučujem ovu kombinaciju tjestenine sa zelenim povrćem, kremastim umakom, piletinom obogaćenom hrskavom slaninom te ljutom papričicom.

tjestenina-sa-slaninom-spinatom-detalj

Priprema:

Slaninu narežite na komadiće pa ju pirjajte u tavi dok ne postane hrskava. Izvadite ju, a masnoću koju je pustila ostavite u tavi.

Dodajte maslinovo ulje te piletinu narezanu na komadiće, kurkumu, listiće timijana, sol i dimljenu papriku te pirjajte dok piletina ne bude pečena. Dodajte vino i pustite da ispari.

Dodajte očišćeni špinat, pustite da uvene, zatim pasiranu rajčicu i slaninu, te još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte kiselo vrhnje te promiješajte.

Tjesteninu skuhajte al dente, pomiješajte s pripremljenim umakom te stavite u vatrostalnu posudu. Pospite parmezanom te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200⁰C oko 10 minuta.

Poslužite odmah.

Vezani članci