Torta s Pivskom kobasicom

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • TIJESTO:
  • 200g brašna
  • 30g maslaca
  • trećina kockice kvasca
  • 50ml ulja
  • prstohvat praška za pecivo
  • NADJEV:
  • 400g svježeg kelja
  • 2 jaja
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • 1 svježa rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 50ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 1 pakiranje Pivske kobasice
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Torta s Pivskom kobasicom

Kad netko spomene tortu sigurno vam na pamet ne padaju kelj i pivska kobasica. Međutim, recept za ovu slanu tortu mogao bi vas potpuno razuvjeriti.

Od brašna, maslaca, kvasca, ulja i praška za pecivo umijesite tijesto kao za kruh. Oblikujte lopticu i pustite da se lagano diže.

Kelj očistite i narežite na kockice. Zatim ga brzo prokuhajte i ohladite (blanširajte). Hladite ga u hladnoj vodi uz dodatak kockica leda, kako bi ostao čvrst i lijepe zelene boje.

Kad se tijesto dignulo, malo ga razvucite i složite u kalup.

Sitno sjeckani češnjak naglo prepržite na maslinovom ulju, dodajte rajčicu izrezanu na kockice i blanširani ocijeđeni kelj. Začinite solju i paprom. Tako začinjeni preprženi kelj posložite u kalup u kojem ste prethodno razvukli tijesto te na sve zajedno stavite Pivsku kobasicu narezanu na kolutiće.

Dobro umutite vrhnje za kuhanje i jaje uz dodatak malo začina, soli i papra te prelijte po kelju i Pivskoj kobasici.

Stavite u pećnicu na temperaturu od 175 do 180°C stupnjeva. Pecite oko 20 minuta. Kad je torta pečena poslužite je uz dodatak svježe mljevenog papra i kiselog vrhnja.

Savjet: tortu možete nakratko staviti u pećnicu prije nego je zalijete umakom, tako će se kobasica malo ugrijati i bolje će se prožeti arome.

Vezani članci