Mario Valentić: Špinatno - mesni pitarović

2015

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 3 jaja
  • 200 g šunke
  • himalajska sol (cvijet soli)
  • heljdino brašno
  • 1-2 žlice pšeničnih posija
  • 300 gr listova koprive ili mladog špinata (blanširani ili svježi
  • 1 poriluk
  • 1 komorač
  • kokosov maslac ili maslinovo ulje
  • domaće vrhnje i vlasac za dekoraciju
28 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Mario Valentić: Špinatno – mesni pitarović

Špinatno - mesni pitarović kreativno je ime ukusnog jela koje je Mario Valentić pripremao tijeko PIK-ovog "Manje je više" kulinarskog dvoboja.

Mario Valentić, kondicijski trener i promotor zdravog života, na PIK dvoboju ukrstio je svoje kulinarske vještine s hrvatskim rukometnim reprezentativcem Zlatkom Horvatom. Zašto i oko čega su se “sukobili” pročitajte u Manje je više: PIK dvoboj članku, a u nastavku uživajte u njegovom zdravom receptu!

spinatno-mesni-pitarovic-05

Priprema:

Jaja istući pjenilicom, himalajsku sol, heljdino brašno i 1-2 žlice pšeničnih posija i vode.

Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač i šunku izrezane na trake ili kockice, dodajte smjesi jaja i brašna.

Sve izlijte u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispecite s jedne strane. Palačinku potom okrenite i kratko ispecite i s druge strane.

Dobivenu palačinku razrežite na 8 trokuta. Svaki trokutić ukrasite vrhnjem i popite svježim vlascem. Poslužite kao samostalno jelo ili međuobrok.

Vezani članci