Sastojci
- Za 4 osobe:
- 3 jaja
- 200 g šunke
- himalajska sol (cvijet soli)
- heljdino brašno
- 1-2 žlice pšeničnih posija
- 300 gr listova koprive ili mladog špinata (blanširani ili svježi
- 1 poriluk
- 1 komorač
- kokosov maslac ili maslinovo ulje
- domaće vrhnje i vlasac za dekoraciju
Špinatno - mesni pitarović kreativno je ime ukusnog jela koje je Mario Valentić pripremao tijeko PIK-ovog "Manje je više" kulinarskog dvoboja.
Mario Valentić, kondicijski trener i promotor zdravog života, na PIK dvoboju ukrstio je svoje kulinarske vještine s hrvatskim rukometnim reprezentativcem Zlatkom Horvatom. Zašto i oko čega su se “sukobili” pročitajte u Manje je više: PIK dvoboj članku, a u nastavku uživajte u njegovom zdravom receptu!
Priprema:
Jaja istući pjenilicom, himalajsku sol, heljdino brašno i 1-2 žlice pšeničnih posija i vode.
Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač i šunku izrezane na trake ili kockice, dodajte smjesi jaja i brašna.
Sve izlijte u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispecite s jedne strane. Palačinku potom okrenite i kratko ispecite i s druge strane.
Dobivenu palačinku razrežite na 8 trokuta. Svaki trokutić ukrasite vrhnjem i popite svježim vlascem. Poslužite kao samostalno jelo ili međuobrok.