×
×
VIDEO: Brza tjestenina s pancetom i rajčicom
Recepti

VIDEO: Brza tjestenina s pancetom i rajčicom

Od mirisnog i zamamnog tanjura vruće tjestenine s pancetom dijeli vas niti pola sata pripreme.

Slavni talijanski Bucatini all’Amatriciana bili su polazna točka za ovo jelo. Ipak, prigrlili smo njihovu iskrivljenu verziju, zbog čega će se možda naljutiti poneki Rimljanin, no, za ostale vjerujemo da će biti zadovoljni s ovim receptom.

Originalni recept, naime, traži dimljene svinjske obrazine, ali budući da oni nisu namirnica dostupna u svakoj trgovini, zamijenili smo ih dimljenom pancetom.

Nekih pravila smo se ipak držali, a to je da u ovaj umak od rajčice nikako ne ide crveni luk. I češnjak smo tek kratko ubacili da pusti aromu u ulju, ne trebate ga sjeckati i pržiti.

Nismo izostavili niti ovčji sir Pecorino iz originala, a iako su špageti česta zamjena, koristili smo bucatine (tjestenina nalik debelim špagetima s tankom rupicom u sredini).

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

Priprema:

  1. Narežite pancetu na kockice. Režanj češnjaka samo zgnječite bočnom stranom noža pa skinite ljusku.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, ubacite češnjak i kratko ga popržite da pusti aromu pa ga izvadite iz tave. Zatim ubacite pancetu i pržite dok ne postane hrskava.
  3. Potom dodajte krupno mljeveni čili, pržite tako još minutu pa sve podlijte bijelim vinom te drvenom kuhačom postružite sve što se zapeklo na tavi.
  4. Kuhajte minutu pa dodajte pelate. Kuhačom ih grubo usitnite u tavi, sve dobro promiješajte i pustite da lagano krčka.
  5. Za to vrijeme zakuhajte vodu za tjesteninu, dobro posolite i ubacite bucatine. Kuhajte ih prema uputama na pakiranju ili minutu-dvije kraće, da budu al dente. Bucatine prebacite uz pomoć hvataljke direktno u tavu s umakom, dodajte sir (dio sačuvajte) i sve dobro promiješajte.
  6. Poslužite toplo, posuto preostalim sirom.