Kažnjen jer je vozio pod utjecajem hamburgera!

2015
Volim meso Volim meso

30 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Kažnjen jer je vozio pod utjecajem hamburgera!

Jedan se Amerikanac toliko uživio u konzumaciju hamburgera tijekom vožnje da su ga policajci morali zaustaviti i u konačnici - kazniti!

Madison Turner iz Alabame zaustavljen je i kažnjen jer je uživao u McDonald’s hamburgeru tijekom vožnje. Kako pišu strani mediji, policajci su ga uočili nekoliko kilometara ranije i počeli ga pratiti te ga u konačnici zaustavili i kaznili. Iako konzumacija jela u vozilu nije direktno zabranjena, ondašnji zakon propisuje da se tijekom upravljanja motornim vozilima ne smiju obavljati radnje koje mogu utjecati na koncentraciju vozača i sigurnost u prometu.

Turnerov slučaj usmjerio je pozornost upravo na to pitanje – treba li osoba biti kažnjena zbog konzumacije hrane u automobilu. Prema izjavama policajaca, zaustavili su ga jer su primijetili da jedenje hamburgera utječe na njegovu vožnju. Sam Madison je priznao “zločin”, no pritom je otvorio i druga pitanja: Treba li osoba biti zaustavljena i kažnjena zbog drugih aktivnosti u autu (poput šminkanja).

Slučaj vožnje pod utjecajem hamburgera nije još priveden kraju, službenih izjava nema, no čini se da je Madison poslužio kao dobar primjer drugim vozačima: Uživajte u svojoj hrani u automobilu, ali ga prethodno zaustavite i parkirajte. Inače biste mogli dobiti kaznu.

Vezani članci