Vrbovečka salata s mortadelom

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 200 g mortadele
  • 100 g kuhanih makarona
  • 30 g crvene paprike
  • 30 g žute paprike
  • 30 g zelene paprike
  • 1 žlica majoneze
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 10 g češnjaka u prahu
  • 20 g soli
  • 1 g papra
8 Rujan 2014, Komentari: Comments Off on Vrbovečka salata s mortadelom

Brza hladna salata s makaronima obogaćena je paprikama i mortadelom čiji se nježni okus savršeno slaže s tjesteninom. Salatu možete poslužiti kao predjelo ili samostalno jelo.

U svakom slučaju, važno ju je dobro ohladiti prije posluživanja kako bi se okusi svih namirnica što bolje proželi.

Vrbovečku salatu, kao i Salatu naših baka, osmislio je chef Branko Ognjenović posebno za kulinarsko-turističku manifestaciju ‘Kaj su jeli naši stari’ koja se svake godine krajem kolovoza održava u Vrbovcu.

vrbovečka-salata-detalj

Priprema:

Makarone skuhajte u slanoj vodi i ohladite. Paprike operite i narežite na trakice veličine makarona. Mortadelu također narežite na trakice kao i povrće te sve zajedno pomiješajte u zdjeli.

Od majoneze, kiselog vrhnja, senfa i češnjaka u prahu napravite umak te ga začinite solju i svježe mljevenim paprom po ukusu pa umiješajte u salatu.

Prije posluživanja salatu dobro ohladite.

Savjet: ukoliko je umak pregust možete ga razrijediti s malo vode kako bi Vrbovečka salata bila sočnija.

Vezani članci