Zapečene krpice sa šunkom

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • PIK šunka Delikates (0,20 kg)
  • Krpice 0,40 kg
  • Crveni luk 1 glavica
  • Špek 0,10 kg
  • Jaja 3 kom.
  • Mlijeko 0,50 l
  • Sol, papar po potrebi
  • Peršin pola vezice
  • Maslac 0,05 kg
  • Muškatni oraščić prstohvat
5 Srpanj 2013, Komentari: Comments Off on Zapečene krpice sa šunkom

Krpice skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo ih i isperemo hladnom vodom.

Posudu premažemo maslacem, a luk i špek sitno nasjeckamo pa naglo prepržimo na tavici. Pred sam kraj dodamo šunku rezanu na kockice pa sve zajedno dodamo u prethodno kuhane krpice.

Dotjeramo okus, tj. posolimo i popaprimo, dobro promiješamo pa istresemo na namazani pladanj.

Od mlijeka, jaja, muškatnog oraščića, malo soli i papra te sjeckanog peršina napravimo royal, tj. sve skupa dobro izmiješamo i prelijemo preko krpica. Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 – 180 stupnjeva 20-30 minuta da se zapeče.

Izvadimo van, u obliku kocke, i serviramo.
Uz ovo jelo dobro prija lisnata salata, a možemo mu po želji dodati i dimljeni ribani sir.

Vezani članci