Zapečeni svinjski kotleti s krumpirom

2014

Sastojci

5 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Zapečeni svinjski kotleti s krumpirom

Pravi ljubitelji svinjskih kotleta neće zamjeriti nešto dužu pripremu ovog jela jer se svaka utrošena minuta isplati.

Malo na tavu pa malo u pećnicu, ovako pripremljeni kotleti s krumpirom idealan su obiteljski ručak.

zapeceni-svinjski-kotleti-detalj

Priprema:

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva i pustite da se zagrije dok pripremate potrebne sastojke.

Krumpir i luk očistite (ogulite) pa narežite na tanke ploške. U posudi za pečenje otopite dvije žlice masti pa naizmjenično slažite sloj krumpir i sloj luka. Svaki sloj posolite i popaprite. Krumpir i luk prelijte mesnom juhom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći 40 minuta na 200 stupnjeva.

Svinjske kotlete posolite, popapriti pa malo zarežite po rubovima kako se ne bi ‘uvijali’ tijekom pečenja. Na tavi otopite preostale dvije žlice masti pa pecite kotlete na jakoj vatri, po dvije minute sa svake strane.

Kiselo vrhnje izmiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinovim listom pa začinite solju i paprom.

Kotlete posložite u posudu za pečenje uz krumpir i luk, prelijte ih pripremljenim vrhnjem, po potrebi još začinite pa sve zajedno zapecite u pećnici oko 20 minuta.
Jelo poslužiti uz zelenu salatu. Dobar tek!

Željka Satošek

Vezani članci