Zimski okusi #volimmeso Instagrama

2015
26 Siječanj 2015, Komentari: 1

Specifičnih 'zimskih jela' u hrvatskoj kulinarskoj tradiciji ima mnogo. A mi smo prateći Instagram i objave s oznakom #volimmeso naišli na neke izuzetno ukusne, tradicionalne i neodoljive obroke.

Pratite @volim_meso na Instagramu i označavajte svoje mesne fotografije hashtagom #volimmeso!

Sandra voli konkretan i domaći zalogaj pa je za nedjeljni ‘brunch’ odabrala čvarke, luk i maslac sa kruhom. Ne znam što nam se od navedenog više sviđa, ali nekako ćemo ipak odabrati – čvarke!

A kad već spominjemo omiljene nam čvarke, možete li odoljeti svježe pečenim krampogačama ili čvarkušama u kombinaciji sa sirom i vrhnjem? Ovu odličnu fotku podijelila je korisnica Anini kolačići.

Iako se na prvi pogled čini kako se radi o tanjuru finog graha, saznajemo da je isti ‘obogaćen’ pilećim želucima. Ovim neobičnim spojem nam je Hrvoje Medić zagolicao maštu i želju da probamo ovo jelo.

Ivana Ljubić, poput Sandre, ima ‘šmek’ na čvarke, a ljubav prema ovim hrskavim delicijama dijeli sa svojim – mačkom.

Mila je za lagani međuobrok odabrala jelo naših baka, mast na kruhu s crvenom paprikom. Kladimo se da, iako možda niste dugo jeli mast namazanu na kruh, gledajući fotku možete prizvati onaj specifičan miris i okus iz djetinjstva!

Slatko smo se nasmijali na opis Kristinine fotografije koji glasi: “Kupus i kobasa se ljube!” Mi ćemo samo dodati kako su kobasice i kupus “savršen spoj” za zimske dane. Doduše, i za sve ostale dane tijekom godine!

Vezani članci