Zlatko Horvat: Lagana salata od mortadele

2015

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 200 g mortadele
  • 50 g kuhanog graha
  • 30 g luka
  • 1 žličica senfa
  • 50 ml bučinog ulja
  • 30 ml aceto balsamica
  • 20 g soli
  • 10 g papra
  • 100 g svježe rajčice
  • 2 kuhana jaja
28 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Zlatko Horvat: Lagana salata od mortadele

Poznati rukometaš Zlatko Horvat za PIK dvoboj odabrao je laganu salatu od mortadele.

Hrvatski rukometni reprezentativac Zlatko Horvat, našao se s “druge strane kuhinje” u PIK dvoboju s Mariom Valentićem. Oko čega su se njih dvojica “sukobili” u sklopu “Manje je više” kampanje pročitajte u članku PIK dvoboj: Manje je više, a u nastavku pogledajte recept za Zlatkovu “Laganu salatu od mortadele”.

lagana-salata-od-mortadele-zlatko-horvat

Priprema:

Jaja skuhajte, ohladite i narežite na kolutove. Luk i rajčicu očistite i narežite na kockice. Mortadelu narežite na kockice veličine graha.

Povrće, jaja i mortadelu pomiješajte u zdjeli te začiniti s malo soli, paprom, bučinim uljem, acetom balsamicom i senfom.

Promiješanu salatu ohladite i poslužite kao samostalno jelo ili prilog.

Vezani članci