×
×
Aromatične juneće okruglice s mentom i umakom od jogurta
Video recepti

Aromatične juneće okruglice s mentom i umakom od jogurta

Ove juneće okruglice kombiniraju začine dubokih okusa sa svježinom mente i umaka na bazi jogurta.

Juneće okruglice aromatizirane kuminom, dimljenom paprikom, kajenskim paprom i mentom donijet će okuse Bliskog istoka za vaš stol. Ujedno, ukusan su i brz obrok za ljetna kuhanja.

Uz salatu, lepinje i osvježavajući umak na bazi grčkog jogurta već imate kompletan obrok uz okruglice.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
25 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    ZA UMAK:

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Češnjak, luk, listiće mente i peršina sitno nasjeckajte.
  2. U veću zdjelu stavite meso pa dodajte češnjak, luk i nasjeckane svježe začine. Zatim ubacite kumin, dimljenu papriku, kajenski papar, sol i obični papar. Sastojke dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu (prema potrebi možete dodati malo obične ili mineralne vode kako bi se sve lakše sjedinilo).
  3. Vlažnim rukama oblikujte male okruglice, od ove količine mesa ispast će ih oko 20.
  4. U zdjelici pomiješajte grčki jogurt, mentu, češnjak, sok limuna, sol i papar. Dobro promiješajte umak i spremite ga u hladnjak.
  5. U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite okruglice sa svih strana, povremeno ih okrećite u tavi.
  6. Dok se okruglice peku narežite rajčice, krastavac i luk, pomiješajte ih i pripremite salatu prema vlastitom ukusu. Lepinje narežite na manje komade.
  7. Na tanjuru poslužite okruglice s umakom, salatom i lepinjama.