Juneće okruglice aromatizirane kuminom, dimljenom paprikom, kajenskim paprom i mentom donijet će okuse Bliskog istoka za vaš stol. Ujedno, ukusan su i brz obrok za ljetna kuhanja.
Uz salatu, lepinje i osvježavajući umak na bazi grčkog jogurta već imate kompletan obrok uz okruglice.
SASTOJCI
ZA UMAK:
ZA POSLUŽIVANJE:
Priprema:
- Češnjak, luk, listiće mente i peršina sitno nasjeckajte.
- U veću zdjelu stavite meso pa dodajte češnjak, luk i nasjeckane svježe začine. Zatim ubacite kumin, dimljenu papriku, kajenski papar, sol i obični papar. Sastojke dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu (prema potrebi možete dodati malo obične ili mineralne vode kako bi se sve lakše sjedinilo).
- Vlažnim rukama oblikujte male okruglice, od ove količine mesa ispast će ih oko 20.
- U zdjelici pomiješajte grčki jogurt, mentu, češnjak, sok limuna, sol i papar. Dobro promiješajte umak i spremite ga u hladnjak.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite okruglice sa svih strana, povremeno ih okrećite u tavi.
- Dok se okruglice peku narežite rajčice, krastavac i luk, pomiješajte ih i pripremite salatu prema vlastitom ukusu. Lepinje narežite na manje komade.
- Na tanjuru poslužite okruglice s umakom, salatom i lepinjama.