×
×
Ličke šnicle od junećeg buta
Iz tave

Ličke šnicle od junećeg buta

Pravi obiteljski ručak i odličan recept za nahraniti više ljdui, trebate samo prilagoditi količinu mesa i veličinu posude.

Pohano meso, nedjeljni ručak i obitelj za stolom – i tako već generacijama. Neke tradicije jednostavno ne treba mijenjati, ali možemo ih povremeno osvježiti.

Iako su „ličke šnicle“ jelo koje se već godinama priprema u raznim kuhinjama i obiteljima, ne postoji neki službeni ili povijesni podatak kad i kako su nastale i je li se to dogodilo baš u Lici. No, toliko su ukusne da ne želimo ni postavljati previše pitanja. Priprema nije brza, ali nije ni komplicirana pa se svakako okušajte ako dosad niste.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
70 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

Priprema:

  1. Istucite juneće odreske, popaprite ih i posolite te pospite krušnim mrvicama. Potom krušne mrvice lagano utucite u svaki odrezak.
  2. U široj plićoj posudi razmutite jaja, a u drugoj pripremite krušne mrvice. Svaki odrezak umočite u jaja pa u mrvice.
  3. U većoj tavi zagrijte ulje pa ispohajte odreske. Trebaju biti zlatno-žute boje.
  4. Dok se odresci pohaju, sitno nasjeckajte češnjak i svježi peršin. Pripremite posudu s poklopcem koja ide u pećnicu pa u nju složite odreske. Pospite češnjakom i peršinom pa sve zalijte bijelim vinom te podlijte temeljcem.
  5. Pećnicu zagrijte na 180 °C, ubacite posudu s odrescima i pecite oko 45 minuta, a pripremu možete nastaviti i na štednjaku na laganoj vatri.
  6. Ličke šnicle poslužite uz pire krumpir, restani krumpir ili rizi-bizi.