Musaka bez muke i čekanja? Da! Vjerujemo da ćete dijeliti naše oduševljenje ovom „lijenom musakom“ koja se priprema u tavi i gotova je brže od očekivanog.
Nećemo tvrditi da je jednaka originalnoj musaki, ali okus je zaista vrlo sličan, a priprema jednostavnija i brža – samim time, odlično je rješenje za svakodnevno kuhanje.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu narežite na kockice. Krumpire ogulite i narežite na ploške pa ih držite u hladnoj vodi dok ih ne ubacite u tavu.
- U većoj tj. široj tavi zagrijte ulje pa na njega dodaje luk i mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, dok mrkva malo ne omekša pa dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriše ubacite mljeveno meso.
- Meso usitnjavajte kuhinjskom lopaticom i pržite ga dok ne posmeđi i već lagano počne hvatati „zapečenu“ boju, oko 10 minuta.
- Potom umiješajte koncentrat rajčice te dodajte sol, papar, mljevenu papriku i origano. Promiješajte pa ulijte i pasiranu rajčicu.
- Na meso zatim složite krumpire i podlijte sve temeljcem, meso i krumpiri trebaju biti taman prekriveni tekućinom. Poklopite i pustite da se sve kuha oko 10 minuta. Maknite poklopac i nastavite kuhati na štednjaku još oko 30 minuta, odnosno, dok krumpir ne omekša, a tekućina ne ispari.
- Na kraju sve pospite svježim peršinom i poslužite toplo uz omiljenu zelenu salatu.