×
×
Sendvič s mariniranim rebrima, umakom i salatom
Video recepti

Sendvič s mariniranim rebrima, umakom i salatom

Marinirana rebra u sočnom sendviču odličan su odabir za ležeran vikend.

Mekano meso koje se samo odvaja od kosti, realno je očekivanje kada rebra ubacimo u pećnicu. Osim toga, ova već marinirana rebra svakako će vam uštedjeti jedan korak u pripremi.

Dok se ona peku, vi pripremite pecivo, varijaciju coleslaw salate i zamiješajte umak pa sve spojite u ovaj bogati sendvič.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjska rebra

    ZA SALATU:

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Marinirana rebra stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 60 minuta.
  2. Kupus narežite na tanke trakice, zelenu salatu na malo šire, a mrkvu naribajte.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte kupus, zelenu salatu i mrkvu. Dodajte majonezu, jabučni ocat, smeđi šećer, sol i papar te dobro promiješajte. Salatu spremite u hladnjak, neka odstoji.
  4. Dok se meso peče, prerežite peciva i kratko ih zapecite na tavi u kojoj ste zagrijali malo ulja. Krastavac narežite na kolutove.
  5. U manjoj zdjelici pomiješajte sastojke za umak – majonezu, BBQ umak, sitno nasjeckani režanj češnjaka, dimljenu papriku, jabučni ocat i, prema želji, malo čilija.
  6. Meso izvadite iz pećnice i odvojite kosti. Donji dio peciva premažite BBQ majonezom pa na njega stavite meso. Na meso dodajte salatu s kupusom pa svježe krastavce i poklopite s gornjim dijelom peciva kojeg ste također premazali BBQ majonezom. Poslužite toplo.