Mekano meso koje se samo odvaja od kosti, realno je očekivanje kada rebra ubacimo u pećnicu. Osim toga, ova već marinirana rebra svakako će vam uštedjeti jedan korak u pripremi.
Dok se ona peku, vi pripremite pecivo, varijaciju coleslaw salate i zamiješajte umak pa sve spojite u ovaj bogati sendvič.
SASTOJCI
ZA SALATU:
ZA UMAK:
Priprema:
- Marinirana rebra stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 60 minuta.
- Kupus narežite na tanke trakice, zelenu salatu na malo šire, a mrkvu naribajte.
- U većoj zdjeli pomiješajte kupus, zelenu salatu i mrkvu. Dodajte majonezu, jabučni ocat, smeđi šećer, sol i papar te dobro promiješajte. Salatu spremite u hladnjak, neka odstoji.
- Dok se meso peče, prerežite peciva i kratko ih zapecite na tavi u kojoj ste zagrijali malo ulja. Krastavac narežite na kolutove.
- U manjoj zdjelici pomiješajte sastojke za umak – majonezu, BBQ umak, sitno nasjeckani režanj češnjaka, dimljenu papriku, jabučni ocat i, prema želji, malo čilija.
- Meso izvadite iz pećnice i odvojite kosti. Donji dio peciva premažite BBQ majonezom pa na njega stavite meso. Na meso dodajte salatu s kupusom pa svježe krastavce i poklopite s gornjim dijelom peciva kojeg ste također premazali BBQ majonezom. Poslužite toplo.