Ovi ukusni paketići odlična su grickalica za veće društvo ili brzo rješenje za dane kada ne želite dugo kuhati. Pureća šunka odlično se slaže s nadjevom od graška i sirom poput cheddara.
Ako želite uštedjeti vrijeme, koristite svježe kupovno tijesto, ali naravno, paketiće možete pripremiti i s tijestom koje ste sami zamijesili.
SASTOJCI
Za nadjev od graška:
Priprema:
- Grašak prokuhajte 5 minuta u kipućoj vodi. Ocijedite i stavite ga u sjeckalicu pa mu dodajte češnjak, parmezan, sol, papar, mentu, maslinovo ulje i sok limuna. Izmiksajte u ujednačenu smjesu. Ne mora biti skroz glatka kao krema.
- Kriške šunke i sira narežite na tri dijela. Potom složite tri dijela kriške šunke jedan na drugi i tako šest puta. Sira složite po dva dijela kriške jedan na drugi i također to napravite šest puta.
- Na prvo tijesto za pizzu smjestite šest hrpica nadjeva od graška (cca žličica i pol). Razmažite u šest pravokutnika, tako da vam oko svakog ostane otprilike isti razmak čistog tijesta (do rubova i između kvadrata). Na svaki pravokutnik stavite pripremljeni sir i šunku, dok ne ispunite sve pravokutnike.
- Poklopite drugim tijestom pa prstima prvo istisnite zrak oko nadjeva, a zatim pritisnite i rubove kako bi se tijesta spojila. Potom razrežite tijesto na šest paketića.
- Preselite na lim za pečenje (papir za pečenje ostavite s donje strane) i premažite maslinovim uljem te pospite sušenim bosiljkom.
- Pecite oko 25 minuta na 180 °C, odnosno dok tijesto ne poprimi zlatno-žutu boju.
- Ostatak nadjeva od graška možete pojesti drugi dan s, primjerice, tjesteninom.