Hot dog s roštiljskom kobasicom i prženim lukom

2015

Sastojci

  • 4 roštiljske kobasice
  • 4 dugačka peciva
  • 4 tanke kriške dimljenog hamburgera
  • 1 rajčica
  • 2 glavice luka
  • 75 g brašna
  • ¼ žličice crvene paprike u prahu
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 120 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • svježi peršin
  • sol
  • 200 ml jogurta
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1 svježi krastavac
15 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Hot dog s roštiljskom kobasicom i prženim lukom

Hot dog je klasično jelo koje može biti sve samo ne obično i dosadno. Ljetnu sezonu roštiljanja odlično je koristiti za pripremu ovakvih pikantnih kobasica.

Kobasica je osnova dobrog hot doga. Nemate li roštilj pri ruci, ispecite ih na grill tavi. Prije pečenja ih je dobro malo zarezati po površini, kako se ne bi raspuknule.

Kobasice sam nakon pečenja, dok su još bile vruće, omotala dimljenim hamburgerom, kojeg sam kupila tanko narezanog. Učvrstite ga čačkalicama, a možete ga peći zajedno s kobasicama, no u tom slučaju će vam ih biti malo nezgodno okretati.

S prilozima i umacima možete pustiti mašti na volju. Posegnite za klasičnim dodacima poput sira, kečapa, senfa i majoneze, no preporučam da se poigrate i napravite vlastiti dresing kojime ćete premazati pecivo i na kraju preliti hot dog.

S obzirom da su kobasice koje sam koristila pikantne, napravila sam osvježavajući, lagani dresing od jogurta i češnjaka u prahu, a možete mu dodati i kopra.

Avokado je također odličan u ovakvim kombinacijama, osobito napravite li od njega kremasti guacamole umak. Tu je i povrće poput svježih krastavaca da dodatno osvježi ovu kombinaciju, a osim toga koristila sam i salatu od rajčica. Svježu rajčicu sitno nasjeckajte i dodajte sitno sjeckani luk i peršin te začinite.

hot-dog-detalj

Priprema:

Kobasice lagano zarežite po površini i ispecite na grill tavi ili na roštilju 10-ak minuta. Vruće kobasice umotajte u tanko narezani dimljeni hamburger (učvrstite ga čačkalicama).

Pecivo prethodno možete malo zapeći na suhoj tavi ili roštilju. Peciva prerežite na pola i na svako pecivo položite kobasicu. Po tome posložite svježi krastavac narezan na kriške te sitno nasjeckani luk, rajčicu i peršin koje ste začinili maslinovim uljem.

Ono što ovo jelo čini zanimljivijim svakako su prženi kolutovi luka. Ovim načinom pripreme luk postaje lagano slatkast i gubi ljutinu, a ostaje dovoljno pikantan zbog smjese u koju se umoči prije prženja.

Jednu glavicu luka narežite na deblje kolutove i razdvojite ih prstima. Uvaljajte ih u brašno. Zatim brašnu dodajte crvenu papriku, sol i prašak za pecivo te mlijeko i jaje. Umutite sastojke i u smjesu umočite kolutove luka. Na kraju svaki kolut uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Kolutove posložite po kobasicama.

Od jogurta i češnjaka u prahu te soli po potrebi napravite dresing kojim ćete na kraju preliti hot dog.

Vezani članci