×
×
Punjena junetina u teriyaki umaku
Iz tave

Punjena junetina u teriyaki umaku

Osim za gulaše i rague, junetina je meso idealno za razna punjenja. Ako želite probati neke nove okuse, svakako isprobajte ovaj recept u kojem teriyaki umak daje jelu zanimljivu orijentalnu notu.

Priznajte, koliko vas doma vergla uvijek par istih, provjerenih recepata? Da se razumijemo, nema ničeg lošeg u tome. Nedostatak vremena, mašte i kreativnosti, sve nas povremeno prikuje za rutinu i navike. S druge strane, eksperimentiranje namirnicama za koje nismo sigurni kako ih pripremiti ili s čime ih kombinirati, može biti poprilično frustrirajuće. Zato sam se ja frustrirala umjesto vas.

Nemojte kao i ja zaboraviti da pripremate junetinu koja nije delikatna kao piletina ili svinjetina, koje s kuhanjem bivaju sve mekše. Ako je ostavite da se fino krčka u marinadi i vlastitim sokovima, završit ćete s nejestivim opankom. Iako okupanog preukusnim umakom, šteta je žrtvovati komad ovakvog mesa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

    ZA TERIYAKI MARINADU:

Priprema:

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu. Ulje od sezama možete zamijeniti bučinim uljem, a rižino vino prošekom. Marinadom premažite junetinu narezanu na tanke šnite. Ostavite meso da odmori barem pola sata.
  2. Luk i kapare nasjeckajte, kratko zapržite na maslacu, posložite na junetinu, zarolajte, te učvrstite čačkalicama ili ražnjićima. Kratko zapržite na svinjskoj masti, na jakoj vatri, sa svih strana.
  3. Smanjite vatru, pržite još par minuta, dodajte ostatak marinade i malo vode, te ostatak začina.