×
×
Ljute kobasice u umaku od jabuka i luka
Video recepti

Ljute kobasice u umaku od jabuka i luka

Slatkoća jabuka i luka kao kontrast ljutim kobasicama odlična je ideja za pravo zimsko jelo

Kombinacija jabuka i mesa nije nepoznata stvar, ali jeste li probali ovakav umak spojiti s ljutim kobasicama? Vjerujte nam, isplati se.

Za jabuku smo odabrali zlatni delišes kako bi dala lijepi kontrast pikantnim kobasicama, a dodatnu slatkoću dobili smo pirjanjem luka. Uz još malo kajenskog papra i dimljene paprike, skuhali smo ukusan umak spreman za sezonu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

Priprema:

  1. Luk narežite na polumjesece, jabuku na tanje kriške, a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. U tavi zagrijte malo suncokretovog ulja pa dodajte kobasice. Zapecite ih sa svih strana dok ne uhvate boju, oko 2-3 minute. Izvadite ih iz tave.
  3. Na masnoću u tavi dodajte luk i pirjajte ga oko 3 minute. Potom ubacite jabuku, promiješajte i pirjajte još 3 minute, dok sve malo ne omekša. Dodajte zatim češnjak i dimljenu papriku i promiješajte.
  4. Ulijte sjeckanu rajčicu, promiješajte pa podlijte temeljcem. Pustite da sve prokuha i dodajte senf, kajenski papar, sol i timijan. Promiješajte pa vratite kobasice i kuhajte sve 10-15 minuta.
  5. Kobasice i umak poslužite uz pire krumpir ili neki drugi prilog prema želji.