Uz razne prilagodbe i izmjene, inspirirali smo se receptima Dalekog istoka i pripremili ove ražnjiće azijskog štiha.
Nezaobilaznoj svinjetini okus su pojačali soja umak i crveni feferon. Na štapiću su se uz komade mesa našli pomalo neočekivana mrkva, rotkvica i korabica. Okusi su nas iznenadili i rado ćemo ih ponoviti.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Meso narežite na kocke debljine oko 2,5 cm. Stavite ga u posudu i pripremite umak.
- Pomiješajte umak u zdjelici – dodajte vodu, šećer, jabučni ocat, soja umak, sitno nasjeckani češnjak i sitno nasjeckani feferon te dobro promiješajte. Prelijte dio umaka preko mesa i spremite u hladnjak na barem 30 minuta. Ostatak umaka sačuvajte za posluživanje.
- Mrkvu ogulite, narežite na kolutove pa ih prepolovite. Prokuhajte je oko 3 minute u vodi tako da malo omekšaju. Korabicu narežite na komade podjednake veličine kao i mrkvu, isto napravite i s rotkvicama.
- Meso i povrće naizmjenično poredajte na šest štapića za ražnjiće.
- Zagrijte grill tavu, a ražnjiće premažite uljem. Pecite ih oko 5 minuta na tavi, okrećući ih tako da se zapeku sa svih strana.
- Ražnjiće poslužite uz umak i zapečeni kruh ili pogačice.