×
×
Pikantni ražnjići sa svinjetinom i povrćem
Iz tave

Pikantni ražnjići sa svinjetinom i povrćem

Ovi ražnjići su inspiraciju pronašli u azijskoj kuhinji. Isprobajte ih kao osvježenje i odmak od klasičnih roštiljskih hitova.

Uz razne prilagodbe i izmjene, inspirirali smo se receptima Dalekog istoka i pripremili ove ražnjiće azijskog štiha.

Nezaobilaznoj svinjetini okus su pojačali soja umak i crveni feferon. Na štapiću su se uz komade mesa našli pomalo neočekivana mrkva, rotkvica i korabica. Okusi su nas iznenadili i rado ćemo ih ponoviti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Meso narežite na kocke debljine oko 2,5 cm. Stavite ga u posudu i pripremite umak.
  2. Pomiješajte umak u zdjelici – dodajte vodu, šećer, jabučni ocat, soja umak, sitno nasjeckani češnjak i sitno nasjeckani feferon te dobro promiješajte. Prelijte dio umaka preko mesa i spremite u hladnjak na barem 30 minuta. Ostatak umaka sačuvajte za posluživanje.
  3. Mrkvu ogulite, narežite na kolutove pa ih prepolovite. Prokuhajte je oko 3 minute u vodi tako da malo omekšaju. Korabicu narežite na komade podjednake veličine kao i mrkvu, isto napravite i s rotkvicama.
  4. Meso i povrće naizmjenično poredajte na šest štapića za ražnjiće.
  5. Zagrijte grill tavu, a ražnjiće premažite uljem. Pecite ih oko 5 minuta na tavi, okrećući ih tako da se zapeku sa svih strana.
  6. Ražnjiće poslužite uz umak i zapečeni kruh ili pogačice.