Još jedan brzi recept za večeri u društvu, dobro nam poznata pizza u latinoameričkoj izvedbi. Uz gotove tortilje treba vam samo toliko vremena koliko vaša vještina slaganja sastojaka oduzima, jer pečene su, za tren oka.
SASTOJCI
Priprema:
- Mozzarellu naribajte ili narežite na otprilike pola centimetra debele ploške. Naribajte i drugi sir.
- Tortilju premažite tankim slojem kečapa i pazite da ne pretjerate jer će vam se pri okretanju tortilje cijediti.
- Na to posložite ploške salame, a zatim sireve. Dodajte po želji začine pa poklopite drugom tortiljom koju ste isto tako premazali tankim slojem kečapa ili umaka od rajčice.
- Stavite na ugrijanu tavu, smanjite temperaturu i pecite minutu do dvije, da tortilja dobije boju, a sirevi se počnu topiti. Zatim oprezno okrenite, pa još svega par trenutaka pecite i na drugoj strani.
- Pečene tortilje razrežite na četvrtine ili petine i poslužite tople uz dodatni umak od rajčice.