×
×
Sudžukice iz tave s paprikama i lukom
Iz tave

Sudžukice iz tave s paprikama i lukom

Pečene sudžukice i paprike natječu se tko će bolje mirisati i biti ukusniji, a mi ćemo im dopustiti da u ovom jelu podijele prvo mjesto.

Pomno birani začini i 100% juneće meso glavni su aduti ovih svježih sudžukica. Možete ih pripremati na roštilju, ali sudžukice se neće ljutiti ako ih prije početka sezone ubacite i u tavu.

Uz mirisan dodatak pečenih paprika s lukom, za malo vremena napravit ćete ukusan ručak. Trebate još samo kratko prepeći kruh, primjerice kukuruzni, i uživati u ovom aromatičnom jelu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Sudžukica

Priprema:

  1. Očistite paprike i narežite ih na trakice, luk na polumjesece, a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Vrhom noža izbodite kobasice. U tavi zagrijte masnoću i zapecite kobasice sa svih strana, dok ne uhvate smeđu boju (oko 5 minuta).
  3. Izvadite kobasice iz tave pa na masnoću na kojoj su se pekle dodajte luk i paprike. Pecite ih oko 5 minuta dok ne omekšaju pa dodajte koncentrat rajčice, češnjak, sušeni timijan, čili i sol.
  4. Miješajte na vatri nekoliko minuta pa ulijte temeljac i vinski ocat. Pustite da prokuha pa vratite kobasice u tavu.
  5. Kuhajte još oko 10 minuta pa poslužite kobasice i paprike uz prepečeni kruh.