×
×
Tava s povrćem i kranjskom kobasicom
Iz tave

Tava s povrćem i kranjskom kobasicom

Jednostavan ručak je onaj koji se može brzo pripremiti u jednoj posudi, loncu ili tavi. Ova tava sa sezonskim povrćem i Beljskom kobasicom udovoljava navedenim kriterijima te LCHF pravilima ishrane.

Iako bismo, obzirom na vremenske (ne)prilike posljednjih dana vjerojatno radije pojeli nešto jušno, toplo i sa žlicom, ljeto je ipak pred vratima, a onda i želja i potreba za brzo spravljenim obrocima. Tava s povrćem i Kranjskom kobasicom jedno je od takvih jela.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Na tavi ugrijte mast ili ulje, pa popržite luk narezan na kolutiće, dodajte cvatove cvjetače, brokule, a dalje redom dodajte na rezance ili kockice narezano ostalo povrće i pržite da sasvim malo omekša.
  2. Šampinjone očistite. Vrlo male ostavite cijele, veće narežite na polovice ili četvrtine. Dodajte i njih. Smjesu prženog povrća začinite sitno sjeckanim češnjakom, mješavinom začinskog bilja, paprom i solju. Kod soli budite oprezni, jer je sadrži i kobasica.
  3. Kobasice narežite na ploške otprilike 2 cm, pa dodajte i njih u tavu i popržite. Sve podlijte vodom ili vinom i nastavite kratko pirjati dok tekućina ispari, a kobasice se ispeku.
  4. Ako želite, nakon što ste kratko popržili komadiće kobasice i dodali vino ili vodu, sve zajedno možete dovršiti u pećnici, ugrijanoj na 180-200 °C i peći 10-15 minuta, no vodite računa da u tom slučaju koristite tavu koja može u pećnicu, ne sadrži plastične dijelove ili išta što bi se u pećnici moglo rastopiti ili zapaliti.
  5. Isto tako ako odaberete pečenje u pećnici, kobasice ne morate rezati, već ih možete u komadu rasporediti po povrću i ispeći na taj način. Zarežite ih na par mjesta da spriječite pucanje.
  6. Tavu s kobasicama i povrćem servirajte uz rižu, tijesto ili kakav ukusan kruščić, no i bez priloga bit će brz i ukusan obrok.