Našu klasičnu krumpir salatu možda više vežemo uz ljeto, kao hladan prilog, često i uz ribu. No, sad je vrijeme za ovu zimsku verziju kojoj nije potrebna ni riba ni meso, jer u sebi sadrži pancetu.
Iako više njemački specijalitet no domaći, ova salata nam se toliko svidjela da je rado jedemo i kao samostalno jelo.
SASTOJCI
Priprema:
- Odaberite krumpire podjednake veličine i skuhajte ih u vodi. Vilicom provjerite jesu li kuhani. Skinite s vatre i pustite da se ohlade dovoljno da ih možete oguliti, ali ne sasvim. Zatim ih ogulite i narežite na kriške.
- Kriške pancete ispržite na suhoj tavi, dok ne postanu hrskave. Stavite ih na papirnati ručnik da se ocijede pa natrgajte na sitnije komade. Pancetu pržite u većoj tavi, jer vam je potrebna za dovršavanje salate.
- Na masnoću na kojoj se pržila panceta (u istu tavu) dodajte ulje i luk narezan na polumjesece pa pirjajte dok luk ne omekša, nekoliko minuta. Dodajte ocat, senf, temeljac i šećer te pustite da tekućina počne lagano kuhati. Potom ubacite krumpire i pola količine nasjeckanog peršina, nježno promiješajte i pustite da se sve zagrije. Posolite i popaprite.
- Pripremljeni krumpir pospite natrganom pancetom i ostatkom peršina te poslužite toplo.