Trgana svinjetina, već pripremljena metodom sporog kuhanja dat će vam dovoljno vremena da se malo poigrate s ostalim sastojcima.
Nakon što meso pospremite u pećnicu, aromatizirajte palentu i izrežite je u diskove, a ricottu samo začinite. Složite sve u visinu i dobit ćete ovaj zabavan i ukusan zalogaj.
SASTOJCI
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
- Zakuhajte vodu i u nju dodajte timijan, ružmarin, vlasac i sol. Miješajući pjenjačom uspite palentu i kuhajte nekoliko minuta (provjerite upute na pakiranju). Na kraju umiješajte maslac i papar. Miješajte dok se maslac ne rastopi.
- Manju posudu za pečenje premažite uljem pa u nju izlijte palentu, na debljinu od oko 2 cm. Poravnajte je i ostavite da se ohladi i još malo stisne na sobnoj temperaturi, oko 20 minuta.
- U zdjeli pomiješajte ricottu s dimljenom paprikom, solju i paprom.
- Rajčice narežite na kolutove, a mladi luk na kolutiće.
- Stisnutu palentu prevrnite na dasku u komadu pa izrežite šest diskova promjera 10-11 cm. Naravno, možete rezati i veće ili manje krugove, ovisno o željenoj veličini finalnog jela (višak palente od rezanja možete pospremiti i, primjerice, pojesti uz jogurt ili iskoristiti za neko drugo jelo).
- Svaki disk premažite začinjenom ricottom pa na nju raspodijelite meso. Ukrasite rajčicama i mladim lukom te prelijte srirachom.