×
×
Trgana svinjetina s palentom i ricottom
Video recepti

Trgana svinjetina s palentom i ricottom

Mekana trgana svinjetina, aromatizirana palenta i blaga ricotta odlično pašu složeni na katove.

Trgana svinjetina, već pripremljena metodom sporog kuhanja dat će vam dovoljno vremena da se malo poigrate s ostalim sastojcima.

Nakon što meso pospremite u pećnicu, aromatizirajte palentu i izrežite je u diskove, a ricottu samo začinite. Složite sve u visinu i dobit ćete ovaj zabavan i ukusan zalogaj.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Pork

Priprema:

  1. Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
  2. Zakuhajte vodu i u nju dodajte timijan, ružmarin, vlasac i sol. Miješajući pjenjačom uspite palentu i kuhajte nekoliko minuta (provjerite upute na pakiranju). Na kraju umiješajte maslac i papar. Miješajte dok se maslac ne rastopi.
  3. Manju posudu za pečenje premažite uljem pa u nju izlijte palentu, na debljinu od oko 2 cm. Poravnajte je i ostavite da se ohladi i još malo stisne na sobnoj temperaturi, oko 20 minuta.
  4. U zdjeli pomiješajte ricottu s dimljenom paprikom, solju i paprom.
  5. Rajčice narežite na kolutove, a mladi luk na kolutiće.
  6. Stisnutu palentu prevrnite na dasku u komadu pa izrežite šest diskova promjera 10-11 cm. Naravno, možete rezati i veće ili manje krugove, ovisno o željenoj veličini finalnog jela (višak palente od rezanja možete pospremiti i, primjerice, pojesti uz jogurt ili iskoristiti za neko drugo jelo).
  7. Svaki disk premažite začinjenom ricottom pa na nju raspodijelite meso. Ukrasite rajčicama i mladim lukom te prelijte srirachom.