×
×
Svinjski medaljoni u umaku od maslaca i senfa
Iz tave

Svinjski medaljoni u umaku od maslaca i senfa

Mekane svinjske medaljone aromatizirane ružmarinom i timijanom “okupajte” u ovom jednostavnom umaku

Kada ste željni dobrog, mekanog komada mesa, sa svinjskim fileom nikad ne možete promašiti. Pogotovo ako ga pripremite uz ovaj savršeni svilenkasti umak.

Aromu ćete dobiti već uz kratko mariniranje mesa (može i duže, ako imate vremena), par svježih začina – ružmarin i timijan, te malo senfa u umaku na bazi maslaca i temeljca. Brzo i jednostavno, a za pratnju medaljonima bit će vam dovoljna čak i samo salata.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Svinjski file narežite na četiri dijela. Potom svaki dio okrenite na prerezanu stranu i pritisnite prstima kako biste oblikovali medaljone.
  2. Češnjak protisnite ili sitno nasjeckajte. Meso posolite, popaprite i pospite dimljenom paprikom. Dodajte češnjak, timijan i ružmarin te ga dobro natrljajte začinima sa svih strana. Ostavite meso barem 20 minuta u hladnjaku.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte medaljone. Pecite ih oko 4 minute sa svake strane, dok izvana ne uhvate lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Potom izvadite medaljone, a u tavu na masnoću koja je ostala od pečenja mesa dodajte povrtni temeljac. Postružite tavu, pustite da sve prokuha, a zatim umiješajte senf, promiješajte i kuhajte oko 2 minute.
  5. Kada se tekućina malo reducirala, smanjite vatru i dodajte maslac. Miješajte dok se ne maslac ne rastopi. Umak treba biti svilenkaste strukture.
  6. Medaljone poslužite uz prilog po želji (pire krumpir ili samo uz salatu) te ih prelijte umakom.