×
×
Jaja Benedikt s kobasicama i avokadom
Iz tave

Jaja Benedikt s kobasicama i avokadom

Možda se nismo držali svih školskih kuharskih pravila, ali smo napravili ukusna jaja Benedikt, savršena za brunch ili sporiji doručak vikendom

Ovo možda nije klasičan recept za slavna jaja Benedikt, ali smo u njima pronašli inspiraciju i malo začinili priču. Pravila su tu da se krše, čuli smo već negdje, a otišli smo pomalo u meksičkom smjeru.

U meso Gurmanskih kobasica dodali smo ljutih feferona, za podlogu smo koristili zgnječeni avokado sa začinima, a umak (vrlo nalik klasičnom Hollandaise umaku) začinili smo s malo dimljene paprike. I oduševili se!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Feferon nasjeckajte na kolutiće U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte feferone i kratko ih zapecite. Meso kobasica izvadite iz omota i ubacite u tavu. Dodajte koncentrat rajčice i krušne mrvice pa pržite meso trgajući ga kuhinjskom lopaticom, ali ga nemojte skroz usitniti.
  2. Prerežite peciva i dok pripremate meso, zapecite ih na malo maslinova ulja.
  3. Podlijte sve temeljcem i miješajte, kad tekućina ispari, skinite meso s vatre.
  4. Avokado očistite i zgnječite, dodajte mu sol, papar, sok limete, žličicu maslinova ulja i peršin te dobro promiješajte. Spremite u hladnjak dok pripremate jaja.
  5. Za poširana jaja, vodu zagrijte da blago zavrijte i ulijte alkoholni ocat. Razbijte jaja, žlicom napravite vrtlog u vodi i nježno spustite jaje. Kuhajte oko 4 minute, bjelanjak će se stisnuti i jaje poprimiti oblik. Pažljivo izvadite iz vode i posolite.
  6. Za umak, u manji lonac stavite žumanjke, sol, papar, dimljenu papriku i 2 žlice vode, na laganu vatru. Miješajte pjenjačom dok se smjesa ne zagrije. Nastavite miješati dok se umak ne zgusne, a potom ga skinite s vatre i dodajte sok limuna. Ako vam se umak prebrzo grije, kratko ga skinite s vatre (ali i dalje miješajte), a ako je vatra preslaba, samo malo je pojačajte.
  7. Maslac, koji ste prethodno narezali na kockice, postupno umiješajte u umak (u nekoliko navrata, nemojte odjednom dodati sav maslac).
  8. Na donji dio peciva nanesite zgnječeni i začinjeni avokado, zatim dodajte meso, na njega jaje i prelijte sve umakom te pospite nasjeckanim vlascem.