Trend posluživanja jela u zdjelama je uzeo maha. Očito ni mi nismo ostali imuni na njega. Najviše zato što otvara mogućnost kombiniranja cijelog šarenila sastojaka u jednom tanjuru, čime nastaju zanimljivi okusi. Osim toga, jela postaju vizualno atraktivna.
Ova “zdjela” s burgerima idealna je kombinacija za one koji vole pojesti komad mesa sa svježim ili grilanim povrćem (može i bez pomfrita). A umak s karameliziranim lukom, odgovorno tvrdimo, spremit ćete u favorite.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Sitno nasjeckajte luk. U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk i miješajte ga na vatri dok ne omekša, oko 10 minuta. Potom dodajte smeđi šećer i pržite još oko 5 minuta dok luk ne poprimi tamno smeđu boju (naravno, pazite da luk ne bi izgorio).
- U zdjelici pomiješajte karamelizirani luk s majonezom, grčkim jogurtom, jabučnim octom i češnjakom u prahu te popaprite.
- Narežite nekoliko tanjih kriški tikvice uz pomoć mandoline ili noža. Rajčice prepolovite ili narežite na kriške (ovisno o vrsti i veličini). Zelenu salatu i radič natrgajte.
- Zagrijte i nauljite grill tavu i pecite burgere 3-4 minute sa svake strane. Uz burgere dodajte i kriške tikvice te ih također zapecite s obje strane na grill tavi.
- Dok se meso peče, u drugoj tavi na ulju ili u air-fryjeru možete ispržiti tanko narezani pomfrit.
- Za posluživanje, u dublji tanjur dodajte natrgane salate, narezane rajčice i grilanu tikvicu. Potom dodajte burgere i pomfrit, a na sredinu poslužite umak.