×
×
Chili s mesnim i kukuruznim okruglicama
Recepti

Chili s mesnim i kukuruznim okruglicama

Kombinacija mesnih i kukuruznih okruglica u čili umaku ugrijat će vas u ovim hladnim danima.

Čili i okruglice. I to dvaput, što mesne, što kukuruzne. Ultimativna hrana za utjehu i popravljanje raspoloženja u ove hladne i tmurne dane.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat i 30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

    Mesne okruglice:

    Kukuruzne okruglice:

Priprema:

  1. Luk sitno nasjeckajte. Pomiješajte mljeveno meso s ¼ količine nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, žličicom čilija u prahu te sitno sjeckanim mladim lukom. Dodajte jaje i od smjese formirajte kuglice veličine oraha i uvaljajte ih u brašno.
  2. Pržite okruglice na ugrijanoj masnoći tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju. Izvadite ih da se ocijede na papiru. Obrišite tavu ubrusom i dodajte još masnoće pa kratko pržite ostatak luka i protisnuti češnjak, a zatim dodajte još čilija ovisno o ukusu i kuminu. Promiješajte i dodajte usitnjene pelate, a zatim i mesne okruglice. Poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi 20-ak minuta, pa umiješajte grah iz konzerve.
  3. Dok se mesne okruglice kuhaju, od svih navedenih sastojaka umijesite kukuruzne okruglice. Možete ih oblikovati žlicom kao žličnjake ili rukom oblikujte okruglice veličine poput mesnih. Poslažite ih između mesnih okruglica, poklopite i na umjerenoj temperaturi kuhajte idućih 20-ak minuta ili dok čačkalica koju ste zaboli u kuglicu izađe čista. Ako vam se čini da je čili ostao prerijedak, zadnjih 10-ak minuta kuhajte otklopljeno da višak tekućine ispari.