Čili i okruglice. I to dvaput, što mesne, što kukuruzne. Ultimativna hrana za utjehu i popravljanje raspoloženja u ove hladne i tmurne dane.
SASTOJCI
ZA MESNE OKRUGLICE:
ZA KUKURUZNE OKRUGLICE:
Priprema:
- Luk sitno nasjeckajte. Pomiješajte mljeveno meso s ¼ količine nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, žličicom čilija u prahu te sitno sjeckanim mladim lukom. Dodajte jaje i od smjese formirajte kuglice veličine oraha i uvaljajte ih u brašno.
- Pržite okruglice na ugrijanoj masnoći tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju. Izvadite ih da se ocijede na papiru.
- Obrišite tavu ubrusom i dodajte još masnoće pa kratko pržite ostatak luka i protisnuti češnjak, a zatim dodajte još čilija ovisno o ukusu i kuminu. Promiješajte i dodajte usitnjene pelate, a zatim i mesne okruglice.
- Poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi 20-ak minuta, pa umiješajte grah iz konzerve.
- Dok se mesne okruglice kuhaju, od svih navedenih sastojaka umijesite kukuruzne okruglice. Možete ih oblikovati žlicom kao žličnjake ili rukom oblikujte okruglice veličine poput mesnih.
- Poslažite ih između mesnih okruglica, poklopite i na umjerenoj temperaturi kuhajte idućih 20-ak minuta ili dok čačkalica koju ste zaboli u kuglicu izađe čista.
- Ako vam se čini da je čili ostao prerijedak, zadnjih 10-ak minuta kuhajte otklopljeno da višak tekućine ispari.