Kobasice se mogu pripremati i posluživati na više načina nego što se možda čini na prvu, ali zaista su neiscrpan izvor inspiracije. Ovog puta smo ih samo kratko zapekli, a kuhanje završili s umakom.
Kombinacija šampinjona, senfa i kiselog vrhnja savršena je za hladnije dane koji nam stižu. No, umak možete isprobati i uz njoke te neku vrstu zelene lisnate salate koju najviše volite.
SASTOJCI
Priprema:
- Luk i češnjak nasjeckajte, a šampinjone narežite na ploške.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte kobasice. Ispecite ih tako da ulove boju sa svake strane, oko 3 minute. Potom ih izvadite iz tave.
- U istu tavu dodajte oko pola žlice maslaca i ubacite luk te ga kratko pirjajte. Potom dodajte češnjak, a odmah zatim i šampinjone. Miješajte u tavi oko 5 minuta.
- Zatim umiješajte koncentrat rajčice, senf i dimljenu papriku. Podlijte sve temeljcem pa vratite kobasice i kuhajte oko 15 minuta.
- Na samom kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite sve svježim peršinom. Poslužite uz njoke ili neki drugi omiljeni prilog poput pire krumpira, tjestenine i sl.

