×
×
Dimljena kobasica u umaku od šampinjona i kiselog vrhnja
Iz tave

Dimljena kobasica u umaku od šampinjona i kiselog vrhnja

Inspiraciju za umak u kojem smo „utopili“ dimljenu kobasicu pronašli smo u klasičnom receptu za govedinu Stroganoff

Kobasice se mogu pripremati i posluživati na više načina nego što se možda čini na prvu, ali zaista su neiscrpan izvor inspiracije. Ovog puta smo ih samo kratko zapekli, a kuhanje završili s umakom.

Kombinacija šampinjona, senfa i kiselog vrhnja savršena je za hladnije dane koji nam stižu. No, umak možete isprobati i uz njoke te neku vrstu zelene lisnate salate koju najviše volite.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

Priprema:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte, a šampinjone narežite na ploške.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte kobasice. Ispecite ih tako da ulove boju sa svake strane, oko 3 minute. Potom ih izvadite iz tave.
  3. U istu tavu dodajte oko pola žlice maslaca i ubacite luk te ga kratko pirjajte. Potom dodajte češnjak, a odmah zatim i šampinjone. Miješajte u tavi oko 5 minuta.
  4. Zatim umiješajte koncentrat rajčice, senf i dimljenu papriku. Podlijte sve temeljcem pa vratite kobasice i kuhajte oko 15 minuta.
  5. Na samom kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite sve svježim peršinom. Poslužite uz njoke ili neki drugi omiljeni prilog poput pire krumpira, tjestenine i sl.