×
×
Jaja s kobasicama, slaninom i povrćem
Iz tave

Jaja s kobasicama, slaninom i povrćem

Svaka zemlja ima svoj tradicionalni doručak; od mesa bogatog engleskog do francuske verzije s kavom i kroasanom. Pred vama je vizija Volim meso doručka koji je, kao što znate, najvažniji obrok u danu!

Doručak kao najvažniji obrok dana trebao bi biti i najbogatiji obrok u danu. Ali nekada se je teško odlučiti što sve ukomponirati u njega. Da li krenuti u dan samo s nekoliko jaja? Ili bi bilo dobro dodati u sve i malo mesa? A povrće? Ne smijemo ni povrće zaboraviti kao dnevnu dozu vitamina.

Je li bolje sve pripremiti odvojeno i naknadno lijepo aranžirati na tanjuru ili možda postoji način kako sve navedeno spojiti u jedno ukusno i šareno jelo?

Moja ideja doručka upravo je kombiniranje svih navedenih sastojaka u jedan šareni omlet koji će vas sigurno držati sitima do ručka, ako ne i duže. Jer doručak bez jaja i neke vrste mesa ne smatram cjelovitim doručkom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Debrecinka

Priprema:

  1. Debrecinke prerežite na polovice te ih stavite peći na vruću tavu sa slaninom. Tavu ne trebate prije toga nauljiti.
  2. Slaninu zapecite da bude hrskava te je uklonite sa strane na tanjur, a kobasice nastavite peći dok ne dobiju hrskavu koru ili počnu lagano pucati po dužini. Kada su kobasice gotove i njih prebacite na tanjur sa slaninom.
  3. Na masnoći koju su ispustile kobasice i slanina stavite pržiti nasjeckane bukovače i na trakice narezani luk. Posolite i poparite gljive po želji, a zatim pričekajte da puste vodu. Pržite sve dok luk ne postane proziran.
  4. Preko gljiva posipajte naribani dimljeni sir i prelijte sve s 4 razmućena cijela jaja.
  5. Kada se jaja na pola ispeku (gornji dio bude još djelomično tekuć) posložite preko omleta pečene kobasice i špek. Rasporedite po jajima i polovice cherry rajčica. Kada se omlet ispekao i postao čvrst s gornje strane posipajte ga sa sitno sjeckanim zelenim dijelom poriluka.