Doručak kao najvažniji obrok dana trebao bi biti i najbogatiji obrok u danu. Ali nekada se je teško odlučiti što sve ukomponirati u njega. Da li krenuti u dan samo s nekoliko jaja? Ili bi bilo dobro dodati u sve i malo mesa? A povrće? Ne smijemo ni povrće zaboraviti kao dnevnu dozu vitamina.
Je li bolje sve pripremiti odvojeno i naknadno lijepo aranžirati na tanjuru ili možda postoji način kako sve navedeno spojiti u jedno ukusno i šareno jelo?
Moja ideja doručka upravo je kombiniranje svih navedenih sastojaka u jedan šareni omlet koji će vas sigurno držati sitima do ručka, ako ne i duže. Jer doručak bez jaja i neke vrste mesa ne smatram cjelovitim doručkom.
SASTOJCI
Priprema:
- Debrecinke prerežite na polovice te ih stavite peći na vruću tavu sa slaninom. Tavu ne trebate prije toga nauljiti.
- Slaninu zapecite da bude hrskava te je uklonite sa strane na tanjur, a kobasice nastavite peći dok ne dobiju hrskavu koru ili počnu lagano pucati po dužini. Kada su kobasice gotove i njih prebacite na tanjur sa slaninom.
- Na masnoći koju su ispustile kobasice i slanina stavite pržiti nasjeckane bukovače i na trakice narezani luk. Posolite i poparite gljive po želji, a zatim pričekajte da puste vodu. Pržite sve dok luk ne postane proziran.
- Preko gljiva posipajte naribani dimljeni sir i prelijte sve s 4 razmućena cijela jaja.
- Kada se jaja na pola ispeku (gornji dio bude još djelomično tekuć) posložite preko omleta pečene kobasice i špek. Rasporedite po jajima i polovice cherry rajčica. Kada se omlet ispekao i postao čvrst s gornje strane posipajte ga sa sitno sjeckanim zelenim dijelom poriluka.