Ukusna jela na žlicu trebala bi biti dio redovnog jelovnika, a ove gulaš kocke od svinjetine koje su unaprijed narezane na idealne komade uštedjet će vam vrijeme u kuhinji. Pripremljene su od mesa svinjske lopatice, stoga imaju manji udio masnoće.
Uz klasičnu kombinaciju krumpira i mesa, dodali smo mahune i kukuruz koji će obogatiti okus, ali i dati jelu „ljetnu“ notu.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk i češnjak, krumpir narežite na kocke.
- U loncu zagrijte ulje pa zapržite meso tako da uhvati smeđu boju. Izvadite meso i odložite sa strane.
- Prema potrebi, dodajte još ulja u lonac pa ubacite nasjeckani luk. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte češnjak. Čim zamiriše, umiješajte koncentrat rajčice i mljevenu papriku te sol.
- Vratite meso u lonac i prelijte sve bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dodajte krumpir i temeljac. Poklopite i kuhajte oko 30 minuta.
- Potom dodajte mahune (mi smo koristili smrznute) i kuhajte još 10-ak minuta. Ubacite kukuruz i krčkajte još nekoliko minuta pa umiješajte svježi peršin.
- Prema želji, poslužite uz omiljeni kruh i salatu.