Kalupe za muffine uvijek ga koristim za pripremu nekih slanih jela. Zato je i ovo jelo upravo takvo – slano, mesno, hrskavo! A ono što je meni najdraže, gotovo je u manje od pola sata. Pršut iz recepta možete zamijeniti sa slaninom, a dimljenu kobasicu s bilo kojom drugom vrstom kobasice. Ne zaboravite se poigrati i s prilozima ovom jelu.
SASTOJCI
Priprema:
- Ogulite i sitno nasjeckajte luk. U dubljoj tavi otopite maslac te na njemu prodinstajte luk kojeg ste začinili svježim mljevenim paprom. Dinstajte pet minuta, a zatim u tavu dodajte bijelo vino. Nastavite pirjati luk dodatnih pet do sedam minuta na srednje jakom plamenu.
- Ogulite kožu s domaće dimljene kobasice, a oguljeno meso kobasice natrgajte rukama ili usitnite nožem. Zatim u dubokoj posudi dobro pomiješajte usitnjeno meso domaće kobasice, mljeveno miješano meso i pirjani luk u vinu dodajte sušeni list peršina i začine po želji.
- Kriškom pršuta obložite dno i rub kalupa za muffine. Ponovite ovaj proces na svih dvanaest udubina u kalupu za muffine. Svaki pršutom obloženi kalup za muffin obilno napunite mješavinom mljevenog mesa, kobasicom i lukom pazeći da meso ne prelazi visinu kalupa za muffine. Mesne košarice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 °C. Hrskave košarice od pršuta i mljevenog mesa poslužite uz svježu salatu ili zimnicu. Dobar tek!