Ne znam jesam li u životu deset puta koristio kalup za muffine za pripremu muffina!? Uvijek ga koristim za pripremu nekih slanih jela. Zato je i ovo jelo upravo takvo – slano, mesno, hrskavo! A ono što je meni najdraže, gotovo je u manje od pola sata.
Pršut iz recepta možete zamijeniti slaninom, a dimljenu kobasicu bilo kojom drugom vrstom kobasice. Ne zaboravite se poigrati i s prilozima.
SASTOJCI
Priprema:
- Luk ogulite i sitno ga nasjeckajte, a zatim izdinstajte na maslacu uz dodatak svježe mljevenog papra. Luk zatim prelijte bijelim vinom te nastavite pirjati dodatnih 5 do 7 minuta na srednje jakom plamenu.
- S domaće dimljene kobasice ogulite kožu te oguljeno meso kobasice natrgajte rukama ili usitnite nožem. U dubokoj posudi dobro pomiješajte usitnjeno meso domaće kobasice, mljeveno miješano meso, pirjani luk u vinu, sušeni list peršina i začine po želji.
- Šnitom pršuta obložite dno i rub kalupa za muffine. Ponovite ovaj proces na svih 12 udubina u kalupu za muffine. Svaki pršutom obloženi kalup za muffin obilno napunite mješavinom mljevenog mesa, kobasice i luka pazeći da meso ne prelazi visinu ruba kalupa za muffine.
- Mesne košarice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, 20 minuta. Hrskave košarice od pršuta i mljevenog mesa poslužite uz svježu salatu ili zimnicu. Dobar tek!