Netko jede ćevape isključivo s lukom, nekome pašu s kajmakom, a netko treći priznaje samo ajvar. Ukusi i navike su različiti, a mi smo odlučili isprobati netradicionalnu kombinaciju ovaj put.
Klasični humus od slanutka obogatili smo ljutim ajvarom i dobili drugačiji prilog uz ćevape. Sve smo poslužili uz osvježavajuću salatu od mini krastavaca i moramo vam priznati da smo jako zadovoljni ovom kombinacijom.
SASTOJCI
ZA HUMUS:
ZA SALATU:
Priprema:
- Sve sastojke za slanutak pomiješajte u sjeckalici, multipraktiku ili uz pomoć štapnog miksera. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu. Umjesto tekućine iz konzerve slanutka, možete koristiti i običnu vodu. Na kraju umiješajte ajvar i spremite u hladnjak.
- Mini krastavce narežite uz pomoć guljača na tanke uzdužne kriške. U zdjeli ih pomiješajte s ostalim sastojcima za salatu i ostavite u hladnjaku.
- Nauljite tavu i ispecite ćevape na srednje jakoj vatri kako bi se dobro ispekli sa svih strana. Prema želji, možete prerezati i lepinje te ih zapeći na masnoći koja je ostala od ćevapa.
- Ćevape poslužite tople, uz ohlađeni humus s ajvarom i salatu od krastavaca. Humus možete pripremiti i dan ranije, a i salata može odstajati u hladnjaku 1-2 sata.