"Kaj su jeli naši stari" u obliku YouTube emisije

2020
14 Siječanj 2020, Komentari: Komentari isključeni za “Kaj su jeli naši stari” u obliku YouTube emisije

Nakon što je gotovo 40 godina manifestacija "Kaj su jeli naši stari" na ulice Vrbovca donosila smijeh i veselje, ove se godine preselila na istoimenu YouTube emisiju.

YouTube emisija “Kaj su jeli naši stari” projekt je Turističke zajednice grada Vrbovca i Grada Vrbovca kojem je i ove godine glavni sponzor PIK Vrbovec.

Kako bi ideja o promicanju domaće hrane i tradicionalne kuhinje došla do što većeg broja ljudi, emisija će kroz tri mjeseca i 12 epizoda ugostiti brojne udruge, KUD-ove te individualce koji će svojim kulinarskim trikovima pokazati da je tradicija živa i danas.

Osim što će se promovirati tradicijska jela specifična za pojedini lokalitet, emisija će gledateljima pružiti i prekrasne kadrove ruralnih krajolika u kojima ćete itekako uživati.

Zbog prizora koji oduzimaju dah nije isključeno da gledatelji “odlutaju” i zbog toga zaborave neki recept. Za sve takve, srećom, recepti će biti dostupni i u pisanom obliku na web stranici Kaj su jeli naši stari.

kaj-su-jeli-nasi-stari-02

Utorkom u Vrbovcu kušajte jela iz emisije

Budući da svaka epizoda emisije “Kaj su jeli naši stari” potiče rast zazubica, organizatori su se potrudili da jelo koje se bude spremalo ipak ne ostane samo u obliku YouTube videa.

Naime, svakog utorka na Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu će se moći probati jela iz prošlih epizoda. Naravno, jela će biti dostupna u ograničenim količinama, ali ipak dovoljno da njihovi mirisi i okusi oboje Vrbovec i njegovim stanovnicima donesu dašak manifestacije u kojoj uživaju još od 1981. godine.

Nedvojbeno je da je u manifestaciju, kao i svih prethodnih desetljeća, i ove godine uloženo puno truda. Iako je Vrbovčanima žao što se manifestacija ne može održati u obliku na koji su naviknuli, veliki interes za njezinu digitalnu inačicu samo pokazuje kako zaista sve može biti otkazano, ali tradicija ne.

kaj-su-jeli-nasi-stari-03

Svima nam je žao što ove godine nema manifestacije koju smo morali otkazati zbog COVID-19 pandemije. Kako bismo ipak pružili šansu našim ugostiteljima, domaćicama i udrugama da predstave sebe i svoja jela, došli smo na ideju pokretanja ove emisije – govori direktorica Turističke zajednice Jasna Benedik.

Svakako iz tjedna u tjedan pratite što se novo kuha u emisiji, a ako vas put nanese utorkom u Vrbovec, pogledajte (i probajte) sve te mirise i okuse i uživo.

Vezani članci