Uživate u street foodu, ali malo zazirete od konzumacije peciva i kruha? Predlažemo vam ovaj sjajan burger koji možete uskladiti sa svojom keto prehranom.
Umjesto peciva, za podlogu možete koristiti kelj ili mladi kupus pečen u pećnici, a okus će vas iznenaditi. Vjerujte nam, ovaj kelj nema nikakvih sličnosti s varivom koje vas je možda proganjalo u djetinjstvu.
SASTOJCI
Priprema:
- Od glavice kelja narežite poprečno dva deblja kruga. Položite ih na lim za pečenje, polijte uljem, posolite i popaprite. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 35 minuta.
- Luk narežite na tanke polumjesece, a kisele krastavce uzdužno na tanke kriške.
- Na suhu zagrijanu tavu dodajte kriške pancete i ispržite ih s obje strane pa izvadite iz tave.
- U grill tavi zagrijte ulje pa dodajte Boom burgere. Pecite ih oko 5 minuta sa svake strane pa također izvadite iz tave.
- Pečeni kelj izvadite iz pećnice pa prelijte pasiranom rajčicom i pospite s malo čilija. Potom na njih položite pečene burgere i pospite ih Cheddar sirom.
- Vratite u pećnicu i pecite još oko 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
- Ponovno izvadite iz pećnice pa na svaki burger dodajte kisele krastavce, luk te ih pospite natrganom hrskavom pancetom. Na kraju ukrasite listićima timijana i poslužite toplo.