×
×
Kobasice s kiselim kupusom i pečenim jabukama
Iz tave

Kobasice s kiselim kupusom i pečenim jabukama

Kobasice i kiselo zelje klasičan su par. Dodajte im jabuke i dobit ćete izvrsno jelo na dar.

Kobasice i kiseli kupus sintagma su koju dobro poznajemo i zalogaj koji skoro nikada ne odbijamo. Ipak, ako ste od onih kojima su kobasice i kiseli kupus u svim varijantama već pomalo dosadili, posegnite za novom inspiracijom. Otisnite se u Poljsku gdje se ovoj dobro poznatoj kombinaciji kupusa i kielbasa vrlo često dodaju i jabuke.

Ispirjajte i lagano zapecite kiseli kupus, ispecite domaće dimljene kobasice i na maslacu popecite jabuke pa sve složite na pladanj i poslužite.

Svima koji na spomen jabuka u ovoj kombinaciji odmahuju rukom recite da se radi o pečenom krumpiru. Lako ćete ih prevariti i nagovoriti da probaju ovaj slastan zalogaj.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

    ZA PEČENE JABUKE:

Priprema:

  1. Kiseli kupus dobro isperite pod mlazom hladne vode te ga dobro iscijedite. Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na veće kockice. Luk nasjeckajte na sitno. Domaće dimljene kobasice prerežite na tri dijela.
  2. Zagrijte širu tavu pa na suhoj tavi do zlatne boje popecite narezane kobasice (pecite oko 7-8 minuta uz okretanje). Izvadite kobasice na tanjur pa u istu tavu dodajte ulje i na zagrijanom ulju 4-5 minuta sotirajte nasjeckani luk i sjemenke kima.
  3. Potom dodajte kiseli kupus i pirjajte ga oko 15 minuta. Dodajte kumin i bijeli papar pa nastavite pirjati još 15-20 minuta dok se kupus lijepo ne zapeče.
  4. U drugoj tavi otopite maslac pa ubacite jabuke. Sotirajte na srednje jakoj vatri oko 10-12 minuta te par minuta prije kraja dodajte kardamom.
  5. Na pladanj složite kiseli kupus, po njemu rasporedite pečene jabuke i na kraju dodajte kobasice i poslužite.