Kobasice s kiselim kupusom i pečenim jabukama

2021

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 600 g PIK Domaće dimljene kobasice
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • ½ žličice bijelog papra
  • 2-3 žlice ulja
  • ZA PEČENE JABUKE:
  • 2 veće jabuke (Fuji, Gala ili Granny Smith)
  • 25 g maslaca
  • ½ žličice mljevenog kardamoma
21 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Kobasice s kiselim kupusom i pečenim jabukama

Kobasice i kiselo zelje klasičan su par. Dodajte im jabuke i dobit ćete izvrsno jelo na dar.

Kobasice i kiseli kupus sintagma su koju dobro poznajemo i zalogaj koji skoro nikada ne odbijamo. Ipak, ako ste od onih kojima su kobasice i kiseli kupus u svim varijantama već pomalo dosadili, posegnite za novom inspiracijom. Otisnite se u Poljsku gdje se ovoj dobro poznatoj kombinaciji kupusa i kielbasa vrlo često dodaju i jabuke.

Ispirjajte i lagano zapecite kiseli kupus, ispecite domaće dimljene kobasice i na maslacu popecite jabuke pa sve složite na pladanj i poslužite.

Svima koji na spomen jabuka u ovoj kombinaciji odmahuju rukom recite da se radi o pečenom krumpiru. Lako ćete ih prevariti i nagovoriti da probaju ovaj slastan zalogaj.

kobasice-s-kiselim-kupusom-i-pecenim-jabukama-02

Priprema:

Kiseli kupus dobro isperite pod mlazom hladne vode te ga dobro iscijedite. Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na veće kockice. Luk nasjeckajte na sitno. Domaće dimljene kobasice prerežite na tri dijela.

Zagrijte širu tavu pa na suhoj tavi do zlatne boje popecite narezane kobasice (pecite oko 7-8 minuta uz okretanje). Izvadite kobasice na tanjur pa u istu tavu dodajte ulje i na zagrijanom ulju 4-5 minuta sotirajte nasjeckani luk i sjemenke kima.

Potom dodajte kiseli kupus i pirjajte ga oko 15 minuta. Dodajte kumin i bijeli papar pa nastavite pirjati još 15-20 minuta dok se kupus lijepo ne zapeče.

U drugoj tavi otopite maslac pa ubacite jabuke. Sotirajte na srednje jakoj vatri oko 10-12 minuta te par minuta prije kraja dodajte kardamom.

Na pladanj složite kiseli kupus, po njemu rasporedite pečene jabuke i na kraju dodajte kobasice i poslužite.

Vezani članci