Lisnati vijenac punjen kobasicom i kajganom

2015

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 5 jaja
  • 100 g Sendvič kobasice
  • 35 g poriluka
  • 1 crvena paprika
  • 100 g sira Podravca
  • sol, papar
11 Rujan 2015, Komentari: Comments Off on Lisnati vijenac punjen kobasicom i kajganom

Ovaj vijenac od lisnatog tijesta u sebi krije sočan nadjev od kajgane, povrća i kobasice. Možete ga pripremiti za razne prilike - od doručka do finger fooda za društvo.

Poput pizze, ovaj punjeni vijenac od lisnatog tijesta voli razne nadjeve zbog čega se njen okus lako prilagođava željama vaših ukućana.

Iako je ova verzija namijenjena za (vikend) doručak, bez problema je možete poslužiti za ručak ili večeru ili čak kao prilog nekom drugom jelu.

Jednom kad probate punjeni lisnati vijenac, postoji velika šansa da će postati dio vašeg redovitog menija.

lisnati-vijenac-detalj

Priprema:

Na pobrašnjeloj podlozi razvucite lisnato tijesto u kvadrat debljine oko 0,5 centimetra. Zatim ga tankim nožem izrežite trokute. Pazite da vam trokuti budu širi pri dnu nego kada ih režete za pripremu kiflica.

U protvan obložen papirom za pečenje posložite trokute od lisnatog tijesta. Posložite ih jedan preko drugoga tako da im se donje stranice preklapaju na rubovima i tako napravite zvijezdu. Trebali biste imati 5 ili više krakova zvijezde. Ako vam je ostalo tijesta, njime ispunite rupu u sredini zvijezde.

Ispecite kajganu od pet jaja. Prilikom pečenja je začinite sa soli i paprom. Kajganu ispecite na pola jer će se dodatno ispeći u pećnici i ne želite da na kraju bude presuha.

U kajganu umiješajte dio naribanog sira, svježu ili pečenu crvenu papriku narezanu na kockice (ja sam koristio pečenu) i nasjeckani poriluk.

Vijenac punite tako da na dno u krug posložite narezanu sendvič salamu, preko nje kajganu sa sirom i povrćem, te na kraju preko jaja još jedan sloj sendvič salame.

Rubove vijenca zatim preklopite preko punjenja te ih u utisnite u sredini. Nastalu udubinu u vijencu možete napuniti ostacima jaja, salame i povrća.

Na kraju sve posipajte sitno ribanim sirom te stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva.

Pecite dok sir ne poprimi zlatnu boju. Izvadite vijenac iz pećnice pa ga ostavite par minuta da se ohladi prije nego ga narežete i poslužite.

Vezani članci