Trgana svinjetina već pripremljena metodom sporog kuhanja može biti inspiracija za brojne recepte. Mekano i ukusno meso na koje ćete potrošiti samo pola sata, savršen je odabir za svaki dan.
Ovaj put smo je spojili sa zapečenim njokima i rajčicama, a recept je idealan za jednostavni ručak ili večeru.
SASTOJCI
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga pomoću dvije vilice. Za ovo jelo će vam biti dovoljno 250 g pečenog mesa.
- Rajčice prepolovite, a češnjak sitno nasjeckajte.
- U tavi zagrijte maslac i ulje pa dodajte njoke. Pržite ih oko 7 minuta pa potom ubacite polovice rajčica te pržite sve još oko 3 minute. Njoki trebaju uhvatiti zlatno-smeđu boju.
- Umiješajte nasjeckani češnjak i pržite oko 30 sekundi.
- Ubacite trganu svinjetinu, promiješajte i pecite u tavi još nekoliko minuta. Potom dodajte špinat, nekoliko listića bosiljka i miješajte dok ne povene.
- Popaprite na kraju i još jednom promiješajte. Poslužite posuto naribanim parmezanom.