×
×
Hokkaido tikva punjena mljevenom svinjetinom, graškom i rižom
Iz tave

Hokkaido tikva punjena mljevenom svinjetinom, graškom i rižom

Sezona je tikvi, buča, bundeva… Iskoristite ih na najbolji način, ispecite i napunite mljevenim mesom.

Tikve su inspiracija za brojna jesensko-zimska jela. Njihova mekoća i slatkoća lijepo će nas ugrijati u hladnijim danima, a u kombinaciji s mesom svakako i zasititi.

Ovakav način pečenja i posluživanja uvijek je atraktivan stoga iskoristite sezonu, pozovite društvo i uživajte u ovom jesenskom specijalitetu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Hokkaido tikve operite izvana pa im odrežite vrh. Pomoću žlice im očistite i ostružite unutrašnjost i poklopac. Nauljite i posolite iznutra. Stavite na lim obložen papirom za pečenje (pored stavite odrezani „poklopac“) i pecite oko 20 minuta.
  3. Nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu narežite na sitne kockice.
  4. U tavi zagrijte ulje pa dodajte mljevenu svinjetinu. Posolite je i pržite je oko 10 minuta dok ne posmeđi  i lagano se zapeče. Izvadite je iz tave.
  5. U tavu prema potrebi dodajte još ulja pa ubacite luk i mrkvu te pecite oko 7 minuta dok ne omekšaju. Dodajte grašak i kuhajte još oko 5 minuta, a potom ubacite češnjak, mljevenu papriku, sušeni ružmarin i timijan. Vratite meso, kuhajte još nekoliko minuta, umiješajte rižu i isprobajte treba li još soli.
  6. Tikve izvadite iz pećnice, napunite ih nadjevom i pecite još oko 20 minuta.  Poslužite toplo.