Vratina je najbolja na roštilju, ali jednako je dobra i na grill tavi ako niste u prilici naložiti vatru. Samo nemojte preskočiti marinadu.
Već i kratko mariniranje podići će okus vratine, a manje od 10 minuta na grill tavi bit će dovoljno da pripremite ovaj sočni mesni komad. Uz jednostavan prilog poput šampinjona i dodatak salate po želji, napravit ćete pravi roštiljski ugođaj.
SASTOJCI
ZA MARINADU:
Priprema:
- Ugrubo nasjeckajte češnjak i ružmarin.
- U nižu posudu položite odreske vratine s kostima pa ih prelijte uljem. Ulijte i jabučni ocat, pospite ružmarinom i češnjakom. Potom dodajte dimljenu papriku, timijan, smeđi šećer, sol i papar.
- Meso dobro uvaljajte u marinadu i ostavite da se marinira. Marinirajte ga 3-4 sata ili preko noći, ali čak i kratko mariniranje prije pečenja u tavi imat će učinak.
- Šampinjone očistite i narežite na četvrtine. Zagrijte ulje i tavi i ispecite sa svih strana tako da ih nekoliko puta okrenete, ukupno 10-ak minuta. Pred kraj ih posolite, popaprite i pospite s malo sušenog timijana te promiješajte.
- Dok se gljive peku, nauljite i zagrijte grill tavu. Ispecite odreske prvo s jedne strane oko 3 minute pa zatim preokrenite i pecite još oko 3 minute. Izvadite iz tave.
- Odreske poslužite uz gljive i svježu salatu po izboru.