Slatke jagode u slanom jelu – ide li to skupa? Postoji samo jedan način da provjerite, a to je da probate ovaj recept!
Medaljoni od mekanog svinjskog lungića omotali su se dimljenom pancetom i uskočili u reducirani umak od jagoda i aceta balsamica osvojivši medalju za ljetni okus.
SASTOJCI
Priprema:
- Svinjski lungić narežite na medaljone debljine oko 3 centimetra. Svaki medaljon omotajte slaninom i učvrstite čačkalicom.
- U dubokoj tavi zagrijte ulje pa kad je vruće posložite medaljone. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane kako bi izvana dobili laganu koricu, a iznutra bili taman pečeni. Po želji ih možete okrenuti "na bok" i kratko peći kako bi slanina bila hrskava.
- Izvadite medaljone iz tave i stavite ih sastrane. Na istom ulju prepržite sitno sjeckani češnjak. Čim češnjak dobije žutu boju dodajte balzamični ocat, šećer i jagode koje ste narezali na ploške. Promiješajte i ostavite da umak zavrije.
- Ovisno o tome koliko su jagode slatke, smanjite ili povećajte količinu šećera potrebnu za umak. U umak možete dodati i malo crvenog papra. Kuhajte umak oko 7-8 minuta, dok se ne reducira i postane gust.
- Medaljone poslužite prelivene umakom od jagoda i sa salatom po želji.