×
×
Medaljoni od lungića u umaku od jagoda
Iz tave

Medaljoni od lungića u umaku od jagoda

Ušli smo u sezonu (i vladavinu) jagoda. Iako gotovo uvijek ‘niču’ iz deserata i osvježavajućih pića, obećajemo da su u slanoj kombinaciji podjednako slasne.

Slatke jagode u slanom jelu – ide li to skupa? Postoji samo jedan način da provjerite, a to je da probate ovaj recept!

Medaljoni od mekanog svinjskog lungića omotali su se dimljenom pancetom i uskočili u reducirani umak od jagoda i aceta balsamica osvojivši medalju za ljetni okus.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Svinjski lungić narežite na medaljone debljine oko 3 centimetra. Svaki medaljon omotajte slaninom i učvrstite čačkalicom.
  2. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa kad je vruće posložite medaljone. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane kako bi izvana dobili laganu koricu, a iznutra bili taman pečeni. Po želji ih možete okrenuti "na bok" i kratko peći kako bi slanina bila hrskava.
  3. Izvadite medaljone iz tave i stavite ih sastrane. Na istom ulju prepržite sitno sjeckani češnjak. Čim češnjak dobije žutu boju dodajte balzamični ocat, šećer i jagode koje ste narezali na ploške. Promiješajte i ostavite da umak zavrije.
  4. Ovisno o tome koliko su jagode slatke, smanjite ili povećajte količinu šećera potrebnu za umak. U umak možete dodati i malo crvenog papra. Kuhajte umak oko 7-8 minuta, dok se ne reducira i postane gust.
  5. Medaljone poslužite prelivene umakom od jagoda i sa salatom po želji.