×
×
Mini tartovi s pečenicom, rajčicama i feta sirom
Iz pećnice

Mini tartovi s pečenicom, rajčicama i feta sirom

Savršeni ljetni zalogaji koji spajaju jednostavne sastojke, a kombinacija pečenice, sira i rajčica svidjet će se svima.

Stiže ljeto, a to znači samo jedno – vrijeme je za pečene rajčice! Pripremite ove mini tartove i nipošto nemojte propustiti taj umami okus.

Kao podlogu iskoristite lisnato tijesto, ispecite ga s rajčicama, a na kraju dodajte tanke kriške pečenice i namrvite feta sir.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pečenica

Priprema:

  1. Pripremite šest malih kalupa za tartove promjera 10-12 centimetara i premažite ih maslinovim uljem.
  2. Mini rajčice prepolovite i stavite ih u zdjelu. Pospite ih provansalskom mješavinom, posolite i popaprite te ulijte malo maslinovog ulja pa sve promiješajte.
  3. Luk narežite na tanke kolutiće.
  4. Svaku posudicu pokapajte s malo meda, a na med složite kolutiće luka i prepolovljene rajčice tako da su okrenute prerezanom stranom prema dnu. Složite rajčice gusto jednu do druge i zapunite dno.
  5. Iz lisnatog tijesta izrežite šest jednakih krugova, malo većih od promjera kalupa. Izbockajte vilicom svaki krug pa potom prekrijte rajčice. Rubove tijesta ugurajte prema unutra, a na sredini tijesta nožem napravite zarez.
  6. Tartove pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice i pustite ih 10-ak minuta da odmore.
  8. Tartove pažljivo izvadite iz kalupa pa na njih dodajte kriške pečenice, namrvite feta sir i ukrasite listićima bosiljka.