Stiže ljeto, a to znači samo jedno – vrijeme je za pečene rajčice! Pripremite ove mini tartove i nipošto nemojte propustiti taj umami okus.
Kao podlogu iskoristite lisnato tijesto, ispecite ga s rajčicama, a na kraju dodajte tanke kriške pečenice i namrvite feta sir.
SASTOJCI
Priprema:
- Pripremite šest malih kalupa za tartove promjera 10-12 centimetara i premažite ih maslinovim uljem.
- Mini rajčice prepolovite i stavite ih u zdjelu. Pospite ih provansalskom mješavinom, posolite i popaprite te ulijte malo maslinovog ulja pa sve promiješajte.
- Luk narežite na tanke kolutiće.
- Svaku posudicu pokapajte s malo meda, a na med složite kolutiće luka i prepolovljene rajčice tako da su okrenute prerezanom stranom prema dnu. Složite rajčice gusto jednu do druge i zapunite dno.
- Iz lisnatog tijesta izrežite šest jednakih krugova, malo većih od promjera kalupa. Izbockajte vilicom svaki krug pa potom prekrijte rajčice. Rubove tijesta ugurajte prema unutra, a na sredini tijesta nožem napravite zarez.
- Tartove pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite ih 10-ak minuta da odmore.
- Tartove pažljivo izvadite iz kalupa pa na njih dodajte kriške pečenice, namrvite feta sir i ukrasite listićima bosiljka.