×
×
Nedjeljni složenac sa sirom i slaninom
Recepti

Nedjeljni složenac sa sirom i slaninom

Složenac od kruha sa sirom, šlaninom, špinatom i lukom idealno je jelo za nedjeljni obiteljski doručak.

Hladna zimska jutra upravo zovu na ozbiljniji nedjeljni doručak. Ovo je recept kojem se vjerojatno nećete moći posvetiti tijekom tjedna, ali je prava poslastica za nedjeljni kasni doručak.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Hamburger

Priprema:

  1. Hamburger narežite na kockice i ispržite ih na tavici da postanu hrskave. Dok se kockice prže, kruh narežite na šnite i premažite maslacem.
  2. Luk narežite na tanke kolutiće, špinat operite i ocijedite. Trokutiće topivog sira narežite na manje komade. Jaja istucite uz dodatak soli i papra pa im umiješajte mileram. Dodajte mlijeko i vrhnje za šlag, a na kraju umiješajte naribane sireve, luk i špinat.
  3. Polovicu maslacem namazanih šnita kruha složite u jednom sloju u duplju posudu za pečenje (manje šnite razlomite tako da popunite rupe). Polovicu hrskavih kockica hamburgera i komadića topljivog sira u trokutu pospite po kruhu i zalijte polovicom smjese od jaja. Postupak ponovite s ostatkom kruha i sastojaka za sljedeći sloj i složenac ostavite da odstoji minimalno pola sata kako bi kruh upio smjesu.
  4. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Složenac pecite dvadeset pet do trideset minuta, dok površina ne poprimi zlatno žutu boju. Imate li ventilirajuću pećnicu, nakon dvadeset minuta pečenja, idućih pet minuta povećajte temperaturu na 200 °C i uključite ventilator.