Hladna zimska jutra upravo zovu na ozbiljniji nedjeljni doručak. Ovo je recept kojem se vjerojatno nećete moći posvetiti tijekom tjedna, ali je prava poslastica za nedjeljni kasni doručak.
SASTOJCI
Priprema:
- Hamburger narežite na kockice i ispržite ih na tavici da postanu hrskave. Dok se kockice prže, kruh narežite na šnite i premažite maslacem.
- Luk narežite na tanke kolutiće, špinat operite i ocijedite. Trokutiće topivog sira narežite na manje komade. Jaja istucite uz dodatak soli i papra pa im umiješajte mileram. Dodajte mlijeko i vrhnje za šlag, a na kraju umiješajte naribane sireve, luk i špinat.
- Polovicu maslacem namazanih šnita kruha složite u jednom sloju u duplju posudu za pečenje (manje šnite razlomite tako da popunite rupe). Polovicu hrskavih kockica hamburgera i komadića topljivog sira u trokutu pospite po kruhu i zalijte polovicom smjese od jaja. Postupak ponovite s ostatkom kruha i sastojaka za sljedeći sloj i složenac ostavite da odstoji minimalno pola sata kako bi kruh upio smjesu.
- Pećnicu zagrijte na 180 °C. Složenac pecite dvadeset pet do trideset minuta, dok površina ne poprimi zlatno žutu boju. Imate li ventilirajuću pećnicu, nakon dvadeset minuta pečenja, idućih pet minuta povećajte temperaturu na 200 °C i uključite ventilator.