Pečene tikvice punjene šunkom i feta sirom

2019
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 100 g PIK Kuhane šunke
  • 2 tikvice
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • 1/2 glavice luka
  • 150 g posnog sira
  • 40 g feta sira
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • svježi vlasac
22 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Pečene tikvice punjene šunkom i feta sirom

Tikvice, šunka i sir glavni su akteri ovog "fit" jela nakon kojeg nećete sigurno ostati gladni, a ni potrošiti puno vremena za njegovu pripremu.

Lagano za pripremu, lagano za liniju! Istraži još recepata za ovakva jela sa šunkom u knjižici koji možeš besplatno preuzeti klikom na gumb u nastavku.

KLIKNI I PREUZMI KNJIŽICU RECEPATA!

tikvice-punjene-sunkom-feta-sirom-02

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tikvice prepolovite po dužini. Izdubite ih uz pomoć žlice i premažite pasiranom rajčicom. Sačuvajte “meso” koje ste izvadili. Izdubljene tikvice stavite u pećnicu na 15-ak minuta.

Za to vrijeme nasjeckajte luk i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju. Kad luk omekša, dodajte mu “meso” tikvica i pržite nekoliko minuta. Skinite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim pomiješajte s posnim sirom.

Pečene tikvice napunite smjesom od sira. Naribajte šunku i pospite preko sirne smjese. Po vrhu namrvite feta sir te pospite nasjeckanim peršinom i vlascem.

Savjet: Za pikantniji okus, u smjesu sa sirom možete dodati i malo mljevene ljute papričice.

Vezani članci