Tikvice su omiljeno povrće većine ljudi, osobito tijekom ljeta. Veoma su svestrane, neutralnog okusa i lako se pripremaju. Takav je i ovaj recept – lagan za pripremu, a još lakši za liniju!
SASTOJCI
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Tikvice prepolovite po dužini. Izdubite ih uz pomoć žlice i premažite pasiranom rajčicom. Sačuvajte “meso” koje ste izvadili. Izdubljene tikvice stavite u pećnicu na 15-ak minuta.
- Za to vrijeme nasjeckajte luk i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju. Kad luk omekša, dodajte mu “meso” tikvica i pržite nekoliko minuta. Skinite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim pomiješajte s posnim sirom.
- Pečene tikvice napunite smjesom od sira. Naribajte šunku i pospite preko sirne smjese. Po vrhu namrvite feta sir te pospite nasjeckanim peršinom i vlascem.
- Savjet: Za pikantniji okus, u smjesu sa sirom možete dodati i malo mljevene ljute papričice.