Super je stvar kad nađeš jelo koje se može poslužiti u bilo koje doba dana. Za doručak, ručak pa čak i večeru. Ovaj recept je definitivno takav.
Miks pečenih kobasica uz razne dodatke kao što su jaja na oko, prženi krumpir i salata sigurno će naći mjesto na vašem stolu.
Dodatke lako prilagodite svom ukusu. Ne volite avokado? Ubacite papriku i luk. Pesto vam nije što? Ajvar će se super uklopiti u ovu kombinaciju u kojoj – ništa nije pogrešno.
SASTOJCI
Priprema:
- Krumpire narežite na četvrtine, posolite ih i ispržite na ulju. Ljute kobasice prerežite po dužini, a debrecinke malo zarežite kako ne bi pucale pri pečenju. Ispecite ih na tavi na malo ulja, a ako koja kobasica ipak pukne to vas ne bi trebalo brinuti. Kada su kobasice pečene narežite ih na manje komade i tako poslužite.
- Jaja također ispecite na tavi, ako želite da žumanjak ostane tekuć, a bjelanjak skroz pečen poslužite se trikom s poklopcem tj. poklopite tavu u kojoj pečete jaja kako bi se istovremeno pekla i s donje i gornje strane.
- Kada je sve pečeno servirajte jelo. Na veliki pladanj stavite pečena jaja i kobasice, a u zdjelicu stavite umak po želji. Rajčice narežite na polovice, a avokado na tanke šnite. Posolite ih i začinite s malo čili pahuljica. Poslužite dok je sve još toplo.